Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan ayında sahur ve iftar da yapmamız gerekenleri gelin birlikte inceleyelim.

Ramazan ayında iftar ve sahurda nasıl beslenmeliyiz?
Yayınlama: 03.04.2022
A+
A-

11 ayın sultanı olarak da adlandırılan Ramazan ayı geldi çattı. İkinci gününde olduğumuz bu kutsal ayda Müslümanlar ibadetlerini en iyi şekilde yapmak için çaba gösteriyor. Sahuru, İftarı ve teravihi ile her anı ayrı bir heyecan olan Ramazan ayında sağlığımız için yapmamamız gereken davranışları siz değerli okuyucularımız için haberimizde derledik. İşte detaylar..

Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda “on bir ayın sultanı” olarak kabul edilmektedir.

Müslümanlar için her anı ayrı bir güzellik olan Ramazan ayında sahur ve iftar da yapmamız gerekenleri gelin birlikte inceleyelim. 

Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde en az 2 öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir. Bu sebeple sahura kalkmayı ihmal etmeyin.

HAMUR İŞLERİNDEN UZAK DURUN 

Sahurda bizleri tok tutan besinleri tercih etmeliyiz. Bunlar; Yoğurt, yumurta, tam tahıllı ekmek, süt gibi hafif gıdalar olabilir. 

Ramazan ayı boyunca aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinden uzak durulması uygun olacaktır.

Ramazan ayında gün içerisinde aşırı acıkma problemi olan kişilerin acıkmayı geciktiren kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi gerekmektedir. 

Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra aralıklı ve her seferinde küçük porsiyonlar şeklinde beslenin.

Ramazan ayında yemeklerinizi hızlı yemekten kaçının, yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek tüketin.

BOL BOL SU İÇİN

Ramazan ayında gün içinde susama hissi duymasanız bile iftar ve sahur arasında sık sık su için. 

İftardan 1-2 saat sonra kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır. Ağır sporlar Ramazan ayı boyunca yapılmamalıdır. 

İftara çorba gibi hafif yiyecekler ile başlayıp 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edebilirsiniz. 

Ramazan ayında iftarda aşırı şerbetli, yağlı tatlılar yerine daha hafif sütlü tatlılar veya meyve tatlıları tercih edin.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.