İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Cübbeli Ahmet’ açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Cübbeli Ahmet’in “2 bin selefi dernek silahlanıyor” sözleri sonrası harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘Cübbeli Ahmet’ açıklaması
Yayınlama: 21.09.2020
A+
A-

İçişleri Bakanı Yardımcısı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabından kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün gündeme getirdiği bir kısım derneklerin silahlandığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Ersoy, iddialarla ilgili İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma yapıldığını belirterek, şunları yazdı:

“Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir.”

Twitter’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Bakanlığımızca, bugüne kadar selefi derneklerle ilgili yapılan denetimlerle birçok dernek kapatılmış, birçoğuna para cezası uygulanmıştır. İç Güvenlik Stratejileri Başkanlığı’nca da konunun önemine binaen 1,5 yıllık kapsamlı bir çalışma gerçekleştirilmiştir.

2. Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Md.lüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır.

3. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur..

NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile yaptığı görüşmeyi anlatmıştı. Cübbeli Ahmet’in, “2 bin selefi dernek silahlanıyor” ifadesini arkasında durduğunu ve savcıların kendisini çağırması halinde il il belirterek 150 isim vermeye hazır olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Gazeteci Saygı Öztürk, emekli Tuğamiral Türker Ertürk, CHP PM üyesi Bülent Tezcan ve emekli Büyükelçi Onur Öymen’in de katıldığı Merdan Yanardağ’ın hazırlayıp sunduğu 5. Boyut’a konuk olmuştu. Öztürk burada, Cübbeli Ahmet’in, “2 bin selefi dernek silahlanıyor” açıklamasını değerlendirmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.