Artık kafelerde ısınmak da parayla!

Kafeler ısıtıcıları ücretli yapmaya başladı, üşüyen parasını verip ısınacak! Sosyal medyada bu konuya büyük tepki var!

Artık kafelerde ısınmak da parayla!
Yayınlama: 08.02.2022
A+
A-

2021 yılına veda edip güzel temennilerle karşıladığımız 2022 yılı ilk günlerinden beri zamlarla geçiyor. Hayat pahalılığı her kesimden vatandaşı zorlarken, zam gelmeyen neredeyse hiçbir alan kalmadı. 

Temel gıdadan akaryakıta, doğalgazdan elektriğe derken her şey yeni yılda eskiye göre kata kat pahalandı. Ocak ayında Türkiye’nin ana gündem maddesi elektrik faturalarıydı. 31 Aralık gecesinde gelen zamlarla birlikte elektrik faturaları, 2 katına çıktı ve bu da zengin fakir demeden herkesin tepkisine yol açtı.

Elektrik faturalarına tepki gösteren isimler arasına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Armağan Çağlayan gibi isimler de eklendi ancak sonucu değiştiren bir durum henüz ortaya konulmadı.

Artık kafelerde ısınmak da parayla! Duruma sosyal medyada büyük tepki var!

Özellikle elektrik tarifelerine gelen zam vatandaşı çok zorluyor. Esnafı da fazlasıyla zorlayan elektrik faturaları için farklı çözüm yolları aranıyor. Sosyal medyada gündem olan bir fotoğraf durumun çaresizliğini gözler önüne serdi. 

Sosyal medyada bugün paylaşılan fotoğrafta bir kafenin elektrikli ısıtıcıları müşterilere ücret karşılığında kullandıracağı yer alıyor. Bir elektrikli ısıtıcı üzerine asılmış olan ‘ücretlidir’ yazısı görenleri şoke etti. Kafe yüksek gelen elektrik faturasını ödemekte zorlanmış olmalı ki yükünü hafifletmek için böyle bir yola başvurmuş. 

Elektrikli ısıtıcının açılış fiyatı 2,99 TL saati ise 3,99 TL olarak belirlenmiş. Sosyal medyada tartışma konusu olan kafenin bulduğu çözüme hak verenler de var yanlış bulanlar da var.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.