Petrolde sert düşüş

ABD, dünyanın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi Venezuela’ya yönelik yaptırımları hafifletti. Hal böyle olunca Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3 oranında düşüşle 81,31 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrolde sert düşüş
Yayınlama: 28.11.2022
A+
A-

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren motorine 82 kuruş indirim gelmesi beklenirken, indirimle birlikte İstanbul’da motorinin litre fiyatı 23,02 liraya kadar düşecek.

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BU GECE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR

Motorine 29 Kasım Salı gününden itibaren 82 kuruş indirim gelmesi bekleniyor. Benzin grubunda ise henüz bir indirim beklentisi yok. 

İSTANBUL’DA 23,02 LİRAYA DÜŞECEK

Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak indirimle birlikte İstanbul’da motorinin litre fiyatı 23,02 liraya, Ankara’da ise 23,16 liraya kadar düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİREYT hakkında aklınıza takılan sorulara yanıtlar…Haberi Görüntüle

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.