İstanbul yağmura teslim oldu!

İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı.

İstanbul yağmura teslim oldu!
Yayınlama: 15.08.2022
A+
A-

İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu 17 il için sağanak yağış uyarılarının ardından İstanbul’da beklenen kuvvetli yağış kentin bazı noktalarında başladı. Yağışların aralıklı ve yerel olarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

İstanbul Anadolu Yakası’nda etkili olan yağış sonrası Maltepe’de sokaklar göle döndü, araçlar sular altında kaldı.

METEOROLOJİ’DEN 17 İL İÇİN UYARI

MGM’den yapılan tahmine göre, günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara’nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusunda, Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, günün ilk saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Yağışların, Marmara’nın güney ve doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak nedeniyle oluşması muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından uyarı mesajı yayımladı:

“Meteoroloji’ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır”

AKŞAM SAATLERİNE KADAR ETKİLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), AKOM’un mevcut meteorolojik uydu ve radar verileri doğrultusunda yaptığı değerlendirmelere göre, yağışların saat 06.00’dan itibaren etkisini arttırması ve 18.00’e kadar yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması öngörülüyor.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN UYARI

Ankara Valiliği, Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde gök gürültülü yağış beklendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanaklar Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.