Enflasyona karşı mobil uygulama

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Birlikten Berekete’ isimli mobil uygulama ile kuralsız fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Enflasyona karşı mobil uygulama
Yayınlama: 16.02.2022
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı’nın da desteğiyle kuralsız fiyat artışlarının önüne geçilmesi için ‘Birlikten Berekete’ isimli mobil uygulama geliştirdi.

Türkiye Ekonomi Modeli’nin nihai hedeflerinden biri olan düşük enflasyon için atılacak yeni adımlardan biri de “Birlikten Berekete” seferberliği olacak.

Yeni Şafak’ın haberine göre; Kuralsız fiyat değişikliğine karşı tüketici farkındalığını artırmak, ‘üreticiden tüketiciye tüm kesimlerin iş birliği ile enflasyonu düşürmek’ için “Birlikten Berekete” temalı seferberlik başlatılacağı belirtildi.

‘EN UCUZ VE EN YAKIN’

Bu kapsamda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ‘Birlikten Berekete’ isimli mobil uygulamanın teknik alt yapısını hazırlıyor. Ticaret Bakanlığı’nın da destek verdiği uygulamadaki ‘hesap makinesi’ özelliği ile ‘en ucuz ve en yakın nerede’ haritasına ulaşılabilecek.

KAMPANYA KANDIRMACASINA YAKIN TAKİP

Enflasyon ile mücadelede ortaya konulacak adımların fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını takip etmek ve fahiş fiyat ile mücadele ana öncelik olacak.

Enflasyonla Mücadele Timi firmalar yakinen denetleyecek. Tüketiciyi yanlış yönlendirici bir pazarlama stratejisi olarak kullanılan ‘önce fiyat yükseltip daha sonra kampanya adı altında gerçekleştirilen indirim’ şeklindeki uygulamaların önüne geçilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.