Koronavirüsün yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı

Koronavirüsün ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü belirtisine bir yenisi daha eklendi.

Koronavirüsün yeni bir belirtisi daha ortaya çıktı
Yayınlama: 06.01.2021
A+
A-

Koronavirüsün ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü belirtisine bir yenisi daha eklendi. İngiltere’de yapılan bir araştırma, kalp atış hızındaki artışın yeni tip korona virüsün belirtilerinden biri olabileceğini ortaya koydu.

Sputnik’in haberine göre, dünyayı etkisi altına alan korona virüs, insanlığın kabusu olmaya devam ediyor. Express gazetesinin COVID Symptom Study’nin verilerine dayandırdığı haberine göre, dünyanın farklı bölgelerinden 4 milyondan fazla kişinin verileri mobil uygulama yardımıyla analiz edildi.

Araştırmanın sonuçları, Covid-19’un düzensiz veya yüksek hızlı kalp atışına neden olabileceğini gösterdi. Doktorlar, nabzı ölçerken hatalardan kaçınmak için ölçümün kişinin sakin olduğu anda yapılması, tercihen ölçümden önce kişinin 5 dakika dinlenmesi ve gevşemesi, yani stres faktörlerini veya fiziksel yükleri vücuttan atması gerektiğini vurguladı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yeni korona virüs enfeksiyonu belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunur. Daha ağır vakalarda enfeksiyon zatürreye, akut solunum yetmezliğine, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilir.

TÜRKİYE’DE DE DURUM VAHİM

Son 24 saatte 8 bin 908 kişinin daha Kovid-19 tedavisinin/karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 155 bin 338 yükseldi. Test sayısı 25 milyon 315 bin 565’e ulaştı. Vaka sayısı 2 milyon 270 bin 101, vefat sayısı 21 bin 879, ağır hasta sayısı 3 bin 410 oldu.

Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 4,3, yatak doluluk oranı yüzde 44,2, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 61,7, ventilatör doluluk oranı yüzde 32,4, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filyasyon oranı ise yüzde 99,9 olarak gerçekleşti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.