Ehliyet fiyatı yeni yılda 2 kat artacak

B sınıfı ehliyet almak isteyen sürücü adaylarının harç ve kurs ücretiyle birlikte yapacakları ödeme 2023 yılında 4 bin 850 liradan 8 bin TL’ye çıkacak.

Ehliyet fiyatı yeni yılda 2 kat artacak
Yayınlama: 15.12.2022
A+
A-

Sürücü kursları ücretleri güncellendi. 2022 yılında B sınıfı ehliyeti 4 bin 850 liraya mal olurken gelen zamla bu rakam 8 bin TL’ye çıktı.

ARALIK DÖNEMİ DOLDU

33 yıldır Edirne’de sürücü kursu işleten Sebahattin Tarzı, aralık ayı kurslarının dolduğunu söyledi. Yeni kayıtların 2023 yılına kalacağını belirten Tarzı, “Yeni yıla kadar öğrenci adaylarımız bayağı yoğundu. Sebebi de her yılbaşı itibariyle fiyatlarımızı yeniliyoruz. Harçlar değişiyor. Bu sebeple yoğunluk yaşadık. Bundan sonra Aralık dönemi de doldu, bütün kurumlarımız. Gruplarını doldurdu. Bundan sonraki kayıtlarımız ocak ayı için yapıyoruz.” dedi.

 

OCAKTAN SONRA YENİ FİYATLAR GEÇERLİ

Tarzı sözlerine şöyle devam etti: “Ocak ayında tabii malum yeni fiyat ve yeni harç miktarlarıyla kaydolacak arkadaşlarımız. B sınıfı sürücü kursu ehliyeti 4 bin 850 liraydı. Şimdi 8 bin lira oldu. Bizde her araç için ehliyet sınavları var. Ancak B sınıfı yoğunlukta olduğu için B sınıfını örnek verdim. Bu kadar maliyet artışının yanında sürücü kursu da yaşamak, sağlıklı hizmet verebilmek için bu fiyatı uygulamak zorunda kalıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.