Şadi Yazıcı’dan İstanbul’u rahatlatacak taksi projesi

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’u rahatlatacak yeni taksi projesini açıkladı.

Şadi Yazıcı’dan İstanbul’u rahatlatacak taksi projesi
Yayınlama: 03.12.2021
A+
A-

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul’u rahatlatacak ve engelli vatandaşların da kullanabileceği bin adet ‘Engelsiz Taksi’ projesinin detaylarını paylaştı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Aydınlı Mahallesi’nde bulunan ve Tuzla Belediyesi tarafından yapılan Evora-Tuzla-Marina Minibüs Durağı’nın açılış törenine katıldı. 

Tören sırasında Birleşik Minibüsçüler Derneği Başkanı Vedat Açıkgöz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın destekleriyle bir yıldır geliştirdikleri yeni taksi projesi açıklandı.

Başkan Şadi Yazıcı, projeyi şöyle açıkadı:

“Bugün burada çok önemli bir projeden bahsedildi. Bir yıldır üzerinde çalışan bir projedir. İBB’nin özellikle iddia ettiği ‘5 bin taksi ihtiyacı var’ iddiasına binaen sivil toplum kuruluşları çok güzel bir öneriyle geliyorlar. Diyorlar ki, ‘Madem 5 bin taksiye ihtiyacımız var, bin tane minibüsün trafikten kaldırılması ile beraber engelli vatandaşlarımızın da taşınabileceği bin engelsiz taksi projesini geliştirdik’ diyorlar. Bu konuyu ben de inceledim ve çok önemli bir proje. Engelli vatandaşların sosyal hayata karışması medeniyet ve gelişmişlik göstergelerinde çok önemli bir unsur.  Dolayısıyla engelli vatandaşların sosyal hayata ve gündelik yaşama katılması çok önemli. Bir ulaşım problemini aşmak gibi çok önemli. Bir kanayan yaraya parmak basıyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının kamuya böyle bir öneri getirmeleri bambaşka bir güzelliktir. Demokrasiler de bu vardır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.