Karada ilk hedef Fırat’ın batısı

TSK’nın kara harekatında ilk hedeflerin Ayn el Arap, Münbiç ve Tel Rıfat olması bekleniyor.

Karada ilk hedef Fırat’ın batısı
Yayınlama: 28.11.2022
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’nin güney sınırı boyunca Suriye’nin kuzeydoğusunda batıdan doğuya uzanan alanda 30 kilometre derinlikte bir “Güvenlik Kuşağı” oluşturmaya yönelik planını hayata geçirmek için hazırlıklarını sürdürürken ilk hedefin Ayn el Arap (Kobani) ile Fırat’ın batısındaki Münbiç ve Tel Rıfat olması bekleniyor.

Milliyet’in haberine göre; TSK’nın kara harekâtındaki kararlılığını dikkate alan ABD ve Rusya da Türkiye’nin talebini kabul ettirmek için terör örgütü PYD/YPG’ye sınır hattından 30 kilometre geri çekilmesi konusunda baskıyı arttırdı.

TSK’nın, Suriye’de terör örgütü PYD/YPG’ye yönelik operasyonları bölgeye yayılırken özellikle Ayn el Arap ve çevresinde etkili oluyor. Suriye Milli Ordusu (SMO) ise Tel Rıfat bölgesinde sızma eylemleri ile örgüte zayiat verdiriyor. TSK da olası harekât bölgelerine yönelik sevkiyat için hazırlıklarını devam ettiriyor. Kara harekatında sınır hattında yer alan Ayn el Arab’ın yanı sıra Fırat’ın batısındaki Münbiç ve Tel Rıfat’ın hedef alınması bekleniyor. Terör örgütünün Afrin ve çevresi ile Azez bölgesine yönelik saldırılarına son vermek için stratejik önemdeki Tel Rıfat’ın öncelikli hedef olarak ele alındığı, bu kapsamda bölgedeki Rus askeri uzmanlarla konunun istişare edildiği ileri sürüldü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.