Lionel Messi yeni bir zafer peşinde

Kariyerinde kazanmadık kupa bırakmayan Arjantinli yıldız Lionel Messi son hedefine adım adım yaklaşıyor..

Lionel Messi yeni bir zafer peşinde
Yayınlama: 15.10.2021
A+
A-

Yaz transfer döneminde PSG’ye transferiyle tarihi bir hamleye imza atan Lionel Messi yeni takımında yeni başarılar peşinde. Ancak Messi için bu hedef yalnızca kulübüyle sınırlı değil.

Arjantinli yıldız bugüne kadar kırmadık rekor, kazanmadık başarı bırakmazken 2021 yazında gümüşlüğündeki bir eksiği daha tamamladı. Copa America zaferini ilk kez yaşayan Messi’nin son bir hedefi kaldı.

34 yaşına gelen Messi, 2014 Dünya Kupası’nda final oynamış ancak kupayı Almanlar kazanmıştı. Kariyerinin belki de en önemli kupasında zaferi ertelemiş ancak 2018’de de umduğunu bulamamıştı.

Arjantin, Dünya Kupası elemelerinde Peru’yu 1-0 yenerek gruptaki puanını 25’e yükseltti ve Katar’daki turnuvaya bir adım daha yaklaştı. Bu aynı zamanda Messi’nin kariyerindeki teki eksiğe giden yolda hedefe bir adım daha yaklaştığı anlamına geliyor.

Kariyerinin son Dünya Kupası mı?
Diego Armando Maradona ile kıyaslanan ve Dünya Kupası kazanamadığı için zaman zaman eleştirilere maruz kalan Messi, 2021 yazında Copa America hasretini dindirdiği gibi 2022’de de Dünya Kupası’nda sonuca gitmeyi hedefliyor.

Messi, 2022 Dünya Kupası’nda 35 yaşında olacak ve belki de kariyerinin son Dünya Kupası’nda forma giyecek. Bu nedenle gelecek Dünya Kupası, Arjantinli yıldız için farklı bir anlam taşıyor.

Arjantin ve Lionel Messi, Dünya Kupası elemelerinde ne yaptı?
Arjantin şu ana kadar elemelerde oynadığı 11 maçta 7 galibiyet ve 4 beraberlik alırken hiç yenilmedi. 25 puanla grubunda ikinci sırada yer alan Arjantin, 31 puanlı lider Brezilya’nın 6 puan gerisinde: Üçüncü sıradaki Ekvador ise 17 puanda ve bir maçı fazla.

Messi şu ana kadar ülkesiyle elemelerdeki tüm maçlarda forma giydi ve yıldız futbolcu 6 golle takımına katkı sağladı. 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.