Ekrem İmamoğlu en başarılı belediye başkanı

ORC tarafından yapılan araştırmada en başarılı 5 büyükşehir belediyesi sıralamasında Ekrem İmamoğlu ilk sırada yer aldı.

Ekrem İmamoğlu en başarılı belediye başkanı
Yayınlama: 28.12.2021
A+
A-

ORC tarafından yapılan araştırmada en başarılı 5 büyükşehir belediyesi sıralamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ilk sırada yer aldı. Listeye AK Parti’den giren tek isim ise ikinci sıradaki Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

ORC Araştırma’nın “2021’in en başarılı belediye başkanları” anketinde ilk 5’te 4 CHP’li büyükşehir belediye başkanları yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu birinci, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek üçüncü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dördüncü olurken, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de beşinci oldu.

ORC Araştırma, 2-21 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdiği 2021 yılının en başarılı büyükşehir belediye başkanları anketinin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçları ORC Araştırma’nın Twitter hesabından açıkladı. Buna göre, İlk 5’te 4 CHP’li belediye başkanı yer alırken, birinci sırada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

Araştırmanın, 2-21 Aralık 2021 tarihleri arasında 51 kentte toplamda 20 bin 186 kişiyle yüz yüze ve CATI yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtildi. Buna göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 56,1 oranıyla ilk sırada yer aldı. İmamoğlu’nu yüzde 55,4 oy oranı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin takip etti.

Hemen ardından CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yüzde 55 ile üçüncü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 54,7 ile dördüncü oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yüzde 54,3 ile beşinci oldu.

Araştırmaya göre “2021’in en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları” anketinde de birincilik yine CHP’li belediyenin oldu. CHP’li Çukorova Belediye Başkanı Soner Çetin yüzde 60,5 ile 2021’in en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları anketinde birinci seçildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.