SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zamları ne olacak?

2023 yılına kısa bir süre kalan SSK ve Bağ-Kur emeklileri alacakları maaş zamlarına odaklandı.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zamları ne olacak?
Yayınlama: 04.10.2022
A+
A-

2023 yılına kısa bir süre kalan SSK ve Bağ-Kur emeklileri alacakları maaş zamlarına odaklandı. 2022 yılının ikinci yarısında oluşacak olan enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam hak etmiş olacak. İşte detaylar…

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş zamlarına ilişkin rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Enflasyon rakamları açıklandıkça SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları zamlar da belirginleşmeye başlıyor.

2022 yılının ikinci yarısından itibaren oluşan enflasyon rakamları SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına gelecek zammı belirleyecek. 2022 yılının son 6 ayındaki enflasyon rakamları SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2023 yılının ilk 6 ayındaki maaş zammını oluşturacak.

ŞU ANDA ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı. Temmuz’da yüzde 2,37, Ağustos’ta yüzde 1,46, Eylül’de ise aylık enflasyon yüzde 3,08 olarak gerçekleşti. Böylece 3 aylık dönemde oluşan toplam enflasyon 7,08 oldu. Başka bir deyişle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacakları Zam şu anda yüzde 7,08. Yılın kalan Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıkça ortaya çıkan oranlar da yüzde 7,08’e eklenecek ve daha yüksek bir maaş zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hesaplarına yansıyacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.