Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a mülteci tepkisi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın mültecilerle ilgili sözlerine yanıt verdi: ilk defa böyle bir şey söylüyor, kuşkulanıyorum

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a mülteci tepkisi
Yayınlama: 17.03.2022
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeli mültecilerle ilgili “Muhalefet, seçimi kazanırsak ülkedeki mültecileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ilk defa böyle bir şey söylüyor. Ben bunun altında seçim hesabı olabileceğinden kuşkulanıyorum” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye yerleşen ve savaşın üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen ülkelerine dönmeyen Suriyeliler, siyasetin en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Muhalefet partilerinin sık sık “Suriyelileri göndereceğiz” vaatlerinin ardından konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhalefet, seçimi kazanırsak ülkedeki mültecileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz” dedi.

“SEÇİM HESABI OLABİLECEĞİNDEN KUŞKULANIYORUM”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt verdi. Gazeteci Murat Yetkin’e konuşan CHP lideri, Erdoğan’ın sözlerinin kendisini kuşkulandırdığını belirterek, “Erdoğan ilk defa böyle bir şey söylüyor. Ben bunun altında seçim hesabı olabileceğinden kuşkulanıyorum” diye konuştu.

“ÜÇ NEDENDEN DOLAYI YANLIŞ OLUR”
Mültecilerin neden gönderilmesi gerektiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan iktidarda kalırsa kendi ifadesiyle mültecileri, doğru deyişle sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğini söyledi. Bizce bu üç nedenden dolayı yanlış olur. 1- Sığınmacılar toplumda yozlaşmaya yol açıyor, 2- Sığınmacıların emeği acımasızca sömürülüyor, 3- Suriye ile hiç barışmak istemediği anlaşılıyor” dedi.

“GÜVEN İÇİNDE EVLERİNE DÖNMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ”
Suriyelilerin güven içinde evlerine dönmesi için çalışacaklarını söyleyenKılıçdaroğlu, “Biz barışacağız. Suriye’de çözümle birlikte barışacak, sığınmacıların güven içinde hayatlarını sürdüreceği koşulları sağlayacak ve onları güven içinde evlerine dönmelerine olanak sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“REFERANDUMA GİDELİM, HALKA SORALIM”
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının devamı ise şu şekilde: *Erdoğan ilk defa böyle bir şey söylüyor. Ben bunun altında seçim hesabı olabileceğinden kuşkulanıyorum. Sormak gerekiyor: Sen sığınmacılara vatandaşlık verip, onlara oy kullandırarak koltuğunu mu korumak istiyorsun? Kendi vatandaşlarından değil, Suriyelilerden, Afganlardan medet umarak koltuğunu korumaya çalışan bir anlayış Türkiye’yi yönetemez. Sığınmacılara vatandaşlık vermek istiyorsan gidelim referanduma, halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.