EYT’de adım adım sona geliniyor!

Son dakika: Kamuoyunda merakla beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

EYT’de adım adım sona geliniyor!
Yayınlama: 03.02.2023
A+
A-

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) düzenlemesinde son düzlüğe girildi. Düzenlemeyle ilgili kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

İLK ETAPTA 2 MİLYON 250 BİN KİŞİ HAK KAZANACAK

Gelecek hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Genel Kurulu’ndaki oylamada kabul edildikten sonra, Resmi Gazete’de yayımlanıp yasalaşacak. Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde edecek. Eyt‘de yaş sınırı aranmayacak.

SÜRE SINIRI YOK

Kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl hizmet şartı geçerli olacak. Prim günü eksiği olanlar, doğum ve askerlik borçlanmasıyla tamamlayabilecek. Süre sınırı olmaksızın, şartları yerine getirenler de emeklilik hakkı kazanacak.

BAŞVURULAR SGK VEYA E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Eyt düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet’ten başvuru yapabilecek.

“BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDA YAPILSIN” ÇAĞRISI

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesinin özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli için ciddi bir idari yük getireceğini belirterek, “Hak sahiplerinin başvurularını dijital ortamda yapmaları bu yükün hafifletilmesi bakımından önemli.” dedi. Herkesin bu konuda vatandaşlara tavsiyede bulunmasını isteyen Yılmaz, “Başvurular dijital ortamda yapılırsa SGK çalışanlarının iş yükü de azalmış olacak. Bu idari işlemler daha hızlı şekilde gerçekleştirilmiş olacak.” çağrısını yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.