İlk yerli otomobil TOGG banttan indi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz

İlk yerli otomobil TOGG banttan indi
Yayınlama: 29.10.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde konuştu. Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yılını kutlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Togg ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının tanıtımı yapılan, 18 Temmuz 2020’de fabrikasının inşasına başlanan Togg’un seri üretimi için geri sayım sona erdi.

Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü’nün açılış töreni başladı.

İlk yerli otomobil banttan indi; Erdoğan “Anadolu Ateşi” kırmızısını kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG Gemlik Kampüsü Açılış Töreni’nde konuşuyor. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan satırlar:

Aziz milletim Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun değerli ortakları ve paydaşları, yurt içi ve yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz, hanımefendiler, beyefendiler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile TBMM’nin tüm mensuplarını rahmetle, şükranla yad ediyorum. Bu anlamlı günde tek yürek olduğumuz tarihi açılışta buluşmamızı nasip eden Rabbime sonsuz hamdü senalar ediyorum.

Millet olmak demek aynı vatanda hür bir şekilde yaşamak, farklılıkları ortak hayallerle birleştirmek, hüzünlerin üstesinden ortak sevinçlerle gelmek, hedeflere ortak çabalarla ulaşmak demektir.

Millet olmak demek tüm bu hasletler üzerinde ortak geleceğe yönelmek demektir. TOGG ülkemizin güçlü yarınları için ortak hayali kurmak için tadını hepimize yaşatan projenin hayalidir. Seri üretim bandından indirip huzurlarınıza çıkardığımız ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz.

Bir tarafta kırmızı, bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.