Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a rest çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilimle ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a rest çekti
Yayınlama: 13.08.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de sismik araştırma faaliyetleri yürüten Oruç Reis’e Yunanistan tarafından gelebilecek bir saldırıya ilişkin, “Oruç Reis’imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik” açıklamasını yaptı.

“BUGÜN İLK CEVABI ALDILAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatro ve Kültür Merkezi’nde AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü programında konuştu. Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerilimle ilgili konuşan Erdoğan, “4 bir yandan eline geçirdikleri her malzemeyle yüklendiler. Artık içeride ve dışarıda çok daha sert, çok daha sinsi bir mücadelenin içine giriyorduk. Gezi olaylarıyla sokakları işgale, 17-25 Aralık Emniyet Yargı darbesiyle milli iradeyi gasp etmeye, çukur eylemleriyle mahalleleri bölmeye çalıştılar. PKK’sından DHKPC’sine varana kadar üstümüze saldılar. Bizim Oruç Reis’imize saldırmayın dedik, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?

Yunanistan, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmek üzere pazartesi sabahı Kıbrıs açıklarına ulaşması ve çalışmaların 23 Ağustos’a kadar devam edeceğinin NAVTEX’le (Denizcilere Duyuru) duyurulmasının ardından alarma geçmişti. Başkent Atina’da Milli Güvenlik Hükümet Konseyini toplayan Başbakan Kiryakos Miçotakis, konuya ilişkin savunma ve dışişleri kurmaylarıyla da yoğun görüşme trafiğine girmişti. AB Dış İlişkiler Konseyini ” Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetleri” hakkında acil toplantıya çağıran Atina yönetimi, ABD ve NATO nezdinde de yoğun girişimlerde bulunmuştu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, cuma günü Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri ele almak üzere ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo ile bir araya geleceği açıklanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.