Müzikal Filmler

Bir zamanların en favori filmleri müzikallerdi. Aslında filmin ortasında birileri şarkı söylemeye başladığında bundan pek hoşlanmam ama bunun elbette inanılmaz istisnaları vardır. Eskilere gidecek olursak bunların bir çok güzel örnekleri var. Oz Büyücüsü’nün Over the Rainbow şarkısını hatırlarsınız. Benim en sevdiğim müzikal filmler şunlar. İlk sırada elbette Grease var. John Travolta ile Olivia Newton’un oynadığı […]

Yayınlama: 14.08.2017
A+
A-

Bir zamanların en favori filmleri müzikallerdi. Aslında filmin ortasında birileri şarkı söylemeye başladığında bundan pek hoşlanmam ama bunun elbette inanılmaz istisnaları vardır. Eskilere gidecek olursak bunların bir çok güzel örnekleri var. Oz Büyücüsü’nün Over the Rainbow şarkısını hatırlarsınız. Benim en sevdiğim müzikal filmler şunlar.

İlk sırada elbette Grease var. John Travolta ile Olivia Newton’un oynadığı , baştan sona enfes şarkılarla dolu olan ve her jenerasyonun favorileri arasında yer alan eğlenceli bir filmdir Grease. Her ne kadar, farklı bir kadroyla ikinci bir bölümü daha çekilmiş olsa da, bu bölümü görmezden gelmek en iyisi.

Diğer bir efsanevi film ise hiç kuşkusuz West Side Story’dir. Tony ile Maria’nın  aşkı, aynı Romeo ve Juliet gibi, birbirine düşman iki grubun ortasında kalmış masum bir aşktır. Başrolünde Natalie Wood’un oynadığı bu filmin müziklerinden favorim America şarkısıdır. Puerto Rico ile Amerika arasındaki farkları atışarak söyledikleri sahne çok eğlenceli gelmiştir hep bana.

Diğer favorilerimi ve her bir filmdeki favori şarkımı sırayla kısa kısa yazacağım, yoksa bu makale bitmez.
 

  1. AladdinA Whole New World (En sevdiğim animasyondur)

  2. Corpse BrideRemains of The Day (Baştan sona tüm şarkılarına aşığım ama bu şarkı çok eğlenceli)

  3. Moulin RougeRoxanne (bu Cover her zaman mp3 listemde yer alır)

  4. Phantom of the OperaPhantom of the Opera (o kilise orgu çalmaya başlayınca her zaman içim ürperir)

  5. ArabeskAllahım Kör et beni (Gayet ciddiyim, gülmeyin)

  6. Singin’ in the Rain Singin’ in the Rain (Fazla da söze gerek yok sanırım)

  7. Neredesin Firuze–  Beni Affet (Aslında tüm Albüm mükemmel)

  8. High School MusicalCan I have this Dance (Evet, bu seriye bayılıyorum)

  9. Lion King Hakuna Matata

 

Aklıma gelen ilk isimler bunlar oldu. Elbette bunların dışında daha sayamadığım bir sürü örnek var. Evita, Chicago, Fame, Hairspray, Rent, La La Land, Hair, Mamma Mia  bunlardan sadece bir kaçı. Ayrıca bu filmlerin çoğunu halen daha Broadway gibi büyük sahnelerde izlemek mümkün. Tiyatro ve Müzikallere inanılmaz bir ilgi var. Hatta ülkemizde de zaman zaman bunları izleme şansını yakalayabiliyoruz. Tabi orjinal filmlerin yeri her zaman ayrı. Bu tarz müzikal filmlerin asıl adresi aslında Bollywood’dur ama her zaman olduğu gibi Hollywood filmleri daha akıllarda kalıcı olmuştur.  Bizden de gördüğünüz üzere Neredesin Firuze ve Arabesk var. Evet, gerçekten de Türk Sineması için çok önemli ve farklı filmlerdir bunlar. Bir tarafta çok da tartışmaya gerek olmayan, efsane absürt film Arabesk. Senaryosu ve şarkılarıyla bizi her defasında güldüren bir başyapıt. Diğer tarafta ise bir Ezop filmi. Ezel Akay sinemasını oldum olası sevmişimdir ve bunun gibi bir proje daha bence çok güzel olabilir. Yerli yapım olarak ayrıca , Candan Erçetin ve Beyazıt Öztürk’ün oynamış olduğu Yıldızların Altında adlı çok güzel bir müzikal vardı. Bunun filmi de olabilirdi.

Eğer atladığım bir film varsa affola ama aklıma gelen en popüler isimler bunlar. Peki, sizin favori müzikaliniz hangisi?

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.