Uğur Şahin’den flaş Omicron açıklaması

BioNTech’in CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin, koronavirüs varyantları ve aşı ile ilgili yeni açıklamalara imza attı.

Uğur Şahin’den flaş Omicron açıklaması
Yayınlama: 18.02.2022
A+
A-

2019’da hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) dünyanın bir numaralı ortak gündemi olaya devam ediyor.

Salgının ilk gününden beri virüsü mercek altına alan bilim insanları pek çok çalışmaya imza attı. Virüse karşı en etkili silahımız olan aşıyı da bu çalışmalara borçluyuz.

Bu aşılardan en dikkat çekenine imza atan BioNTech’in CEO’su ve kurucu ortağı Uğur Şahin Omicron’a özel hazırlanan aşı ve varyantlar ile ilgili dikkat çeken açıklamalara imza attı.

AFP’ye konuşan Şahin ‘Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek’ dedi.

Uğur Şahin sözlerine şöyle devam etti;

‘Her zaman yeni varyantlar olacak, ancak her zaman daha fazlasını öğreniyoruz ve daha iyi hazırlanıyoruz.’

OMICRON’A ÖZEL AŞIDA RÖTAR

Uğur Şahin, Alman basınına yaptığı açıklamada, Omicron mutasyonuna özgü hazırlanan aşının veri toplama sürecinin beklenenden daha yavaş olması nedeniyle birkaç hafta ertelenebileceğini belirtti.

Yeni mutasyonlara karşı aşı geliştirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Uğur Şahin, “Salgın dalgası sona ererse, bu tekrar başlamayacağı anlamına gelmez” dedi.

Covid-19 salgınının gelecekte nasıl şekilleneceği ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Uğur Şahin, “Durumu artık gerçekten dramatik görmüyorum” ifadesini kullandı.

Aşının Nisan-Mayıs aylarında hazır olması bekleniyor. BioNTech, Omicron’a özgü aşının Mart sonunda piyasaya sürüleceğini duyurmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.