Malatya’da iki katlı bina çöktü: 13 yaralı

Malatya’da iki katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 13 kişi yaralandı..

Malatya’da iki katlı bina çöktü: 13 yaralı
Yayınlama: 09.11.2021
A+
A-

Malatya’da iki katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor. Arama-kurtarma çalışmaları sırasında 2’si ağır 13 kişi yaralı kurtarıldı.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi’nde bulunan ve 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı.

13 KİŞİ YARALI KURTARILDI

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları sırasında 13 kişi, enkazdan yaralı kurtarıldı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Yaralılar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

BAKAN KOCA SON DURUMU AKTARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca göçükle ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Malatya merkezde bir binanın çökmesi sebebiyle 13 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirildi.”

BİNADA TADİLAT MI YAPILDI?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yıkılan binada bir tadilat yapıldığı ve kolonların kesildiği iddialarıyla ilgili olarak, “Bize ulaşmış bir ihbar ve tadilat izni için bir başvuru olmamıştır” ifadelerini kullandı.

NTV yayınına bağlanan Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan son durumu aktardı.

Gürkan, “Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 3 vatandaşımız kendi imkanlarıyla çıktı,  11 vatandaşımız da kurtarma ekliplerimizin çalışmaları neticesinde çıkartıldı. Saat 16:50 sıralarında binanın çökmesi nedeniyle vatandaşlarımız enkaz altında kaldı. 14 kişi kurtarıldı, hayati tehlikesi olan yok” dedi.

ENKAZDAN 13 YARALI ÇIKARILDI

AFAD: Malatya’da çöken Bina enkazından şu ana kadar 13 vatandaşımız yaralı olarak çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir.

AK Parti Malatya milletvekili Öznur Çalık: Bölge Malatyamızın en işlek caddesi. İlk andan itibaren haberler ve bilgiler geldi. Resmi olmayan rakamlara göre şu anda 12 vatandaşımız sağlıklı bir şekilde çıkarıldı. Resmi rakamlara göre 11 vatandaşımız çıkarıldı. İçeride de kahvede olanlarla ilgili olarak da 10-15 vatandaşımızın olduğu bilgisi var. Bütün arama kurtarma ekiplerimiz orada. Ben de Meclis’ten çıktım. Olayın olduğu bölgeye geçiyorum. 40-50 yıllık bir bina. O bölge eski binalardan oluşuyor. Ama binanın eskiliğinden mi kaynaklandı hasardan mı kaynaklandı bilinmiyor. Hasar tespiti yapıldıktan sonra netlik kazanacak.

11 VATANDAŞ KURTARILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya’da çöken bina enkazından 11 vatandaşın çıkarıldığını bildirdi.

MALATYA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA: 10 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Malatya Valisi Aydın Baruş CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, “Enkaz altında yaklaşık 20 kişi olmasını bekliyoruz. Üst katında bir kahvehane var. 10 kişi sağ olarak kurtarıldı. Çalışmalar devam ediyor. AFAD ekiplerimiz, belediyemizin ekipleri çalışıyor. Sayı konusunda kesin bir bilgi veremiyoruz, orada bulunanların ifadeleri bunlar. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Durumu çok ciddi olan yok kurtarılanlar arasında.” dedi.

Bina naden çöktü?) Baruş, “Şu anda nedenini bilmiyoruz. Ağır hasarlı bir bina değil. Bina içinde çalışma yapılmış olabilir diye tahmin ediyoruz. Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuç ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

(Enkaz altında kaç kişi var?) Baruş, “Arkadaşlarımız ulaşmaya çalışıyor. İlerleyen dakikalarda durum belli olur.” dedi.

AFAD’DAN AÇIKLAMA: EKİPLER OLAY YERİNDE

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Malatya’da 2 katlı olduğu değerlendirilen bir binada henüz bilinmeyen nedenle göçük meydana gelmiştir. Enkazdan 9 kişi yaralı olarak çıkarılıp hastaneye sevk edilmiştir. Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Sivas ve Adana illerinden arama ve kurtarma ekipleri faaliyetlere destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.