KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022/2023 burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı!
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

Yükseköğrenim öğrencilerinin merakla beklediği haberGençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ndan geldi. Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Bakan Kasapoğlu, 2022/2023 burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Kasapoğlu, “KYK burs/kredi sonuçlarınız birazdan e-Devlete yüklenecek.” dedi.

 

BURS VE KREDİLERE ZAM YAPILDI

Bu hafta başında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere yönelik müjdeler vermişti. 2023 yılı kredi ve burs miktarlarına zam yaptıklarını belirten Erdoğan, yeni ücretleri paylaşmıştı.

BURS VE KREDİLER NE KADAR OLDU?

Erdoğan, “Lisans öğrencilerinde 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisans için 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora için 2.550 liradan 3.750 liraya çıkartıyoruz” dedi.

BURS NEDİR?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.