70 yaşındaki Havva Durmuş gençlere örnek oldu

70 yaşındaki Havva Durmuş, torunlarının ders notlarıyla okuma yazmayı öğrendi..

70 yaşındaki Havva Durmuş gençlere örnek oldu
Yayınlama: 31.01.2022
A+
A-

İstanbul’un Tuzla ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Havva Durmuş, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri Veli Akademisi desteği ve torunlarının ders notlarının yardımıyla okuma yazma öğrendi. Havva Durmuş kendisi ile Veli Akademisi’ne giden kadınlar ile sömestr tatiline çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Veli Akademisi’nin karne törenine katıldı. Başkan Yazıcı, başta Havva Durmuş olmak üzere, okuma yazma öğrenen kadınlara karnelerini verdi.

Tuzla Belediyesi, çocuklarını Bilgi Evleri’ndeki eğitimlere getiren ve okuma yazma bilmeyen annelere, özel bir eğitim programı düzenledi. ‘Okumanın yaşı yoktur’ sloganı ile başlatılan Veli Akademisi’ne gelen veliler karne heyecanı yaşadılar. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Aliresoğlu’nun da katıldığı karne töreninde Havva Durmuş da karne heyecanı yaşadı. 70 yaşındaki Havva Durmuş, Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’ne torununu getirmeye başladığı zaman Veli Akademisi ile tanışarak kayıt yaptırdı. Durmuş, ilerleyen yaşına rağmen gerek Bilgi Evleri’ndeki öğretmenleri gerekse ilkokula giden torunlarının ders notlarından çalışarak okuma yazmayı öğrendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Havva Durmuş’un karnesini verdikten sonra başarısı için tebriklerini iletti.

“ÇOCUKLARIM OKURKEN BENDE HEVESLENDİM, OKURUM DEDİM”

Okuma heyecanını anlatan Havva Durmuş, “Hayalim bu sıralarda okumaktı. Bu hayalim gerçekleşti. Herkese çok teşekkür ederim. Torunlarım ile okuyorum. Okula gitmeyi çok istemiştim. Ama maddi nedenlerden dolayı okula gidemedim. ‘İnşallah bir gün bende okurum’ dedim. Hep okuyacağım. Okumanın yaşı olmaz. Çocuklarım, torunlarım hep okurken ben de heveslendim. ‘Okurum’ dedim. Onlar okuyunca ben de okurdum. Burayı araştırdım. Gelmeye karar verdim. Çocuklarım, ‘Anne sen okumaya mı gideceksin’ dedi. ‘Evet’ dedim. Okumanın yaşı olmaz diyerek buraya geldim. Çok güzel bir aşamadayım” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.