Şans oyunları artık daha fazla kazandıracak

Bu hafta Meclis’e gelmesi planlanan torba kanun teklifi ile şans oyunlarıyla ilgili yeni bir düzenlemeye gidilecek. Buna göre şans oyunlarındaki yüzde 83’lik ikramiye dağıtım oranı üst sınırı yüzde 90’a çıkarılacak. Teklifle ayrıca deprem bölgesinde yapı malzemelerinde ve yapım işlerinde fahiş fiyat uygulayanlara katlı idari para cezası verilmesinin önü açılacak.

Şans oyunları artık daha fazla kazandıracak
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

AK Parti milletvekillerinin üzerinde çalıştığı vergi ve maliye alanlarına yönelik yaklaşık 80 maddeden oluşacak torba kanun teklifinin bu hafta Meclise sunulması bekleniyor. Kanun teklifinin, 2024 yılı bütçe mesaisi bu hafta sona erecek Plan ve Bütçe Komisyonunda gelecek hafta görüşülmesi, komisyonda kabul edilmesi halinde bütçe görüşmelerinden önce TBMM Genel Kurulunun gündemine getirilmesi planlanıyor. Teklifle şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranı yüzde 90’a çıkarılacak.

ŞANS OYUNLARI İÇİN İKRAMİYE DAĞITIM ORANI YÜKSELTİLECEK

Aralarında Çek Kanunu ile Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un da yer aldığı bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören teklife göre, menkul malların fiili hacizlerinde kullanılan haciz tutanakları elektronik ortamda düzenlenebilecek. Tüm şans oyunları için ikramiye dağıtım oranının yüzde 83 olan üst sınırı yüzde 90’a yükseltilecek. Bu düzenlemeyle, her bir kurum ve kuruluşun tertip ettiği tüm şans oyunları için bir takvim yılı içinde ödeyeceği ikramiyelerin toplamı, aynı dönemdeki hasılatının yüzde 40’ından az yüzde 90’ından fazla olamayacak.

FAHİŞ FİYATA CEZA

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen illerde fahiş fiyatlara ilişkin yeni düzenleme yapılacak.

Bu kapsamda Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Kabul Edilmesine Dair Kanun’a geçici madde eklenecek. Genel afet bölgesi ilan edilen yerlerde 31 Aralık 2025’e kadar inşaata yönelik yapım işlerinde ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek. Çek Kanunu’nda yapılacak değişikle de yazılı keşide tarihinden önce çeklerin ödenmek için muhatap bankaya ibrazının geçersiz olmasına ilişkin düzenlemenin 31 Aralık 2023’te sona erecek uygulama süresi 31 Aralık 2025’e kadar uzatılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.