İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek?

İstanbul”a beklenen kar gece saatlerinde geldi. Anadolu Yakasında bazı ilçelerde kar yağışı etkili oldu.

İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek?
Yayınlama: 22.12.2021
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), çok sayıda il için kar yağışı uyarısında bulundu. Çığ tehlikesine de dikkat çeken MGM, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmasını istedi. İşte 22 Aralık Çarşamba günü hava durumu tahminleri…

İstanbul’da özellikle yüksek kesimlerde daha etkili olan kar yağışı sokakları ve arabaların üzerlerini beyaza bürüdü. Meteoroloji 22 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çok sayıda kente uyar “Sağanak ve yoğun kar” uyarısı yapıldı.

İstanbul Anadolu yakasında gece saatleri itibariyle kar yağışı etkili oldu. Kısa süreli gerçekleşen kar yağışı özellikle yüksek bölgelerde yoğun şekilde yağdı. Sancaktepe, Sultanbeyli ve Çekmeköy ilçelerinin yüksek bölgelerinde sokaklar, ağaçlar ve otomobiller beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Amasya ve Çorum dışında Karadeniz bölge geneli, Doğu Anadolu’nun doğusu ile bu akşam saatlerinde Denizli, Isparta, Konya, Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Karadeniz kıyıları ve Marmara’nın kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış, Artvin ve Rize’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.