Recep Demirhan ‘Aşı candır, aşı hayattır’

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, aşı olmanın bir vatandaşlık borcu olduğunu açıkladı.

Recep Demirhan ‘Aşı candır, aşı hayattır’
Yayınlama: 18.01.2021
A+
A-

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, aşı olmanın bir vatandaşlık borcu olduğunu açıkladı.

Türkiye’nin en büyük iki şehir hastanesinden birinin başhekimi olan Prof. Dr. Recep Demirhan, Covid-19 aşısıyla ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yerel gazete temsilcilerini makamında ağırlayan Prof. Dr. Recep Demirhan, Covid-19 virüsüne karşı yaklaşık 4 bin 500 personelle büyük bir mücadele verdiklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den ithal ettiği Sinovac isimli koronavirüs aşılarının ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulandığını belirten Demirhan “Hastanemizde ilk aşıyı ben oldum. Daha sonra başhekim yardımcılarım müdürlerim ve tüm personelim aşılarını olmaya başladı. Sağlık çalışanlarından sonra 65 yaş üstüne, kronik rahatsızlığı bulunanlara ve huzurevlerinde kalanlara aşılarını yapacağız” dedi.

Prof. Dr. Recep Demirhan şunları söyledi:

“Anadolu Yakası’nın tümünden başlayarak Bolu’ya kadar hasta kabul etmekteyiz. Son alınan önlemlerle Covid-19’la mücadelede büyük başarı yakaladık. Yoğun bakımda yatan hasta sayımız yüzde 25’lere kadar düştü. Vatandaşlarımızın da aşı olmaya başlamasıyla bu oran daha da düşecek. Hastanemizin eski acil servisini “Aşı Uygulama Merkezi”ne dönüştürdük. 20 odada günde yaklaşık 4 bin kişiye kadar aşı uygulayabileceğiz. Sizin aracılığınızla tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz “Aşı candır, aşı hayattır.” Sakın korkmasınlar yaklaşık bir haftadır sağlık çalışanlarına aşı uyguluyoruz henuz bir yan etkisiyle karşılaşmadık.”

“Çin Aşısı daha güvenli”

Alman ve ABD menşeli aşılara oranla Çin aşısının daha güvenli olduğunu belirten Recep Demirhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyada vatandaşlarına aşı uygulamasını yapan tek ülke Türkiye’dir. Sağlık Bakanlığımız ithal etti bizler de aşıyı herkese yapmak istiyoruz. Bakın Almanya’da üretilen aşılardan ölenler oldu. ABD, kendi ürettiği aşıların bir bölümünü geri çekiyor. Sağlık Bakanlığımızın ithal ettiği Sinovac aşıları ise son derece güvenli.. Hiç korkmadan aşınızı olabilirsiniz. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.