Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin’den 3600 ek gösterge açıklaması
Yayınlama: 16.02.2022
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin bakanlıkta düzenlenen toplantıda konuştu.

Bakan Bilgin’in, açıklamalarının satır başları şöyle;

Meseleyi birlikte ele alacak bir komisyon çalışması başlatacağımızı duyurmuştuk.

İlk komisyon toplantımızı başlatmış bulunuyoruz. Bugüne kadar bütün teknik çalışmaları gerçekleştirdik.

Biz türkiyenin ekonomik problemlerinin aşılmasında hükümet olarak çok önemli adımlar atıyoruz. Yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikaları da devreye aldık. Çalışanı enflasyona ezdirmemenin gereğini yapacağız.

Kamu çalışanlarımızın 3600 ek gösterge ile adil bir şekilde beklentilerini karşılayacak düzenlemeyi yapacak kararlılıktayız.

Mayıs ayında TBMM gündemine gelecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in başkanlığındaki toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katılacak.

3600 ek gösterge düzenlemesine dair sunumunun yapılacağı toplantıda, Memur-Sen’in görüşlerinin de alınması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

Ek gösterge unvan ve derecelere göre farklılık gösteriyor

Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi olan ek göstergenin yüksek olması, emekli aylığı ve ikramiyesinin yüksek olması anlamına geliyor.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor.

TEMMUZ’DA İLAVELER YAPILACAK

Enflasyon kaynaklanan kazanç kayıplarına değinen bakan Bilgin, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yaptığımız toplu sözleşmeler bu konuda çok önemli adımlardı. Fakat enflasyonist ortam o toplu sözleşmelerde ciddi aşınmalara yol açtı. Ona karşı başka tedbirleri devreye soktuk. Enflasyon farkını sadece toplu sözleşmede konu edildiği şekilde ele almadık. Aynı zamanda sosyal denge desteği verdik.

Elbette zor bir dönemden geçiyoruz. Bunların yeterli olduğu söylemek mümkün değil. Ama bunlara ilaveler yapacağız. Temmuz’da da benzer bir durumla karşı karşıya kaldığımız zaman gerekli düzenlemeleri yapacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.