Burak Yılmaz fair-play golü attı

Lille’de forma giyen Burak Yılmaz, PSG maçının son saniyelerinde yaptığı hareketle karşılaşmaya damga vurdu.

Burak Yılmaz fair-play golü attı
Yayınlama: 21.12.2020
A+
A-

Lille takımının golcüsü Burak Yılmaz, Paris Saint Germain maçında fileleri havalandıramadı ancak maçın son saniyelerinde yaptığı hareketle karşılaşmaya damga vurdu.

Ligue 1’de kaydettiği 6 golle takımının en skorer ismi olan Burak Yılmaz, zirve mücadelesi niteliği taşıyan karşılaşmada centilmence davranışıyla bu kez fair-play golü attı.

Bitime saniyeler kala ilginç anlar

Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Lille’in gol bulmak için yüklendiği sırada top, PSG köşe gönderine yakın bir yerde Burak Yılmaz’a çarparak taca çıktı ancak hakem taç atışını Lille lehine verdi.

Hakem teşekkür etti, kararını değiştirdi

Ancak Burak topun kendisinden çıktığını hakeme anlattı. Bunun üzerine maçın hakemi François Letexier, yıldız futbolcuya centilmence hareketinden dolayı teşekkür ederek kararını değiştirdi, atışı PSG’ye verdi.

Kritik anda hücumdan feragat etti

Takımının ileri bölgede son anlarda bir şans bulması fırsatından feragat ederek, kritik bir anda dürüstçe davranan 35 yaşındaki milli futbolcunun davranışı alkış topladı.

PSG’li oyuncular saha içinde tebrik etti

Bu pozisyondan kısa bir süre sonra çalan mücadelenin son düdüğünün ardından Paris Saint Germainli bazı oyuncular, saha içinde yanına giderek Burak’ı sergilediği davranıştan dolayı tebrik etti.

Lille taraftarları da alkışladı

Sosyal medyada bazı Fransız futbolseverler de bu hareketle ilgili paylaşımlar gerçekleştirdiler. Burak Yılmaz’ın yaptığı hareketi Lille taraftarları da alkışlarken, centilmenlik örneği olarak gösterdiler.

‘Burak Yılmaz fair play sergiledi’

Lille taraftarı @DarKaV1 twitter hesabından alkış emojisi eşliğinde “Hakem tacı bize verdi ama Burak PSG’nin kullanmasını sağladı. Fairplay” şeklindeki paylaşım, sosyal medyada gerçekleştirilen paylaşımlardan bir tanesiydi.

Fransız basınında da yer verildi

Fransız basınında da futbolcunun hareketi yankılandı. So Foot internet sitesinde “Burak Yılmaz tacın el değiştirmesini sağlayarak fair play örneği gösterdi” ifadeleri kullanıldı.

İki gün üst üste L’Equipe’in kapağında

L’Equipe gazetesi pazar günü kapağında Burak Yılmaz fotoğrafıyla yayınlanmıştı. Bundan bir gün sonra gazetenin bugünkü sayısı da milli futbolcunun resmiyle çıktı. Maçın en kritik anı olan, Burak’ın gole gittiği anda Kimpembe’nin yatarak yaptığı savunma ilk sayfadan verilirken, Burak Yılmaz iki gün üst üste ünlü gazetenin kapağında yer bulmuş oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.