Kafalar Karışık

Bu hafta ne yazsam ? Ne yazsam da  okurlarıma  bu yazıyı okutmayı başarsam? İnsanların  evine ekmek götürecek parası yokken, bırakın ekmek parasını yakında işe gidecek parayı bütçelerinden ayıramaz duruma geleceklerken ben ne yazsam da yazımı okutsam? Sağlıkta şiddet desem  kimin umurunda insanlar gergin barut fıçısı  bırakın  sağlıklarıyla ilgili anlamadıkları bir durumla karşılaşıp yoktan yere öfkelenmelerini […]

Yayınlama: 23.12.2021
A+
A-

Bu hafta ne yazsam ? Ne yazsam da  okurlarıma  bu yazıyı okutmayı başarsam? İnsanların  evine ekmek götürecek parası yokken, bırakın ekmek parasını yakında işe gidecek parayı bütçelerinden ayıramaz duruma geleceklerken ben ne yazsam da yazımı okutsam?

Sağlıkta şiddet desem  kimin umurunda insanlar gergin barut fıçısı  bırakın  sağlıklarıyla ilgili anlamadıkları bir durumla karşılaşıp yoktan yere öfkelenmelerini , bu insanlara gözünün üzerinde kaşın var demeye çekinirsiniz.

Sağlıkçıların grevini, pandemi döneminde verilmeyen hak ettikleri maaşları , ya da  asgari ücretlerde diğer çalışan maaşlarında düzenleme yapılmadan verilen  zammı yazsam? Yoksa covid virüsü omicron varyantı adı altında yayılmaya devam ediyor , aman aşılarınızı olmayı ihmal etmeyin diye mi yazsam?

Size hastalıklarla ilgili kısa bir yazı derlesem  ya da  sigarayı bırakın paranız sıcacık cebinizde kalsın çocuklarınıza harçlık verirsiniz desem acaba okunabilir bir yazı çıkar mı? Demez misiniz bana neyin kafası  bu senin tuzun kuru  bizimle oyalanıyor musun diye? Demezsiniz çünkü yıllardır siz bu kafayla oyalanıyorsunuz, dibe vurmamız gerekiyormuş hep birlikte bir uyanış içine girmemiz için.

Ben ekonomist değilim yorum yapmak bana düşmez ama zannedersem ekonomistlerde şaşkın. Hekim olarak  polikliniğimde sosyal medyadaki paylaşımlarımda  pozitif enerjinin insan ruhuna ve bedenine nasıl olumlu yansıdığını anlatıyorum. Belki de bu dönem en fazla  ihtiyacımız olan şey budur.

Yine   o pozitif enerjiden bahsetsem size, alışveriş merkezlerimizin ışıl ışıl olduğunu her türlü ürünü bulma imkanınızın olduğunu söylesem, almasan da nefsini körleme imkanın var, gitmesen de  gezmesen de bu ülke senin , başkalarının gezmesinden gurur duymalısın desem.

Bu haftada böyle olsun sevgili okuyucular. Vatandaşımın aklı karışık, şaşkın , yolun sonunu görmez bir halde her sabah ümitleri tükenmiş bir vaziyette uyanıyor.

Çocuklarımıza karanlık bir gelecek genç kuşağımıza da düzeltemeyecekleri bir ülke ekonomisi vermenin sancısı sarıyor benliğimizi.

Beyin göçünü gerçekleştirmeye çalışan Z kuşağına durun gitmeyin diyemiyorum artık , geride kalan Z kuşağına ise birileri gidiyordu birileri de kalmalıydı diyerek kendinizi avutun diyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.