MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkânı sağlayan MüzeKart’ın bu yıl da 60 lira olacağını duyurdu.

MüzeKart ücreti bu yıl da 60 TL
Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamada MüzeKart fiyatının, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un talimatıyla bu yıl da 60 lira olarak sabit bırakıldığı belirtildi. Ayrıca 1 Ağustos’tan itibaren müze ve ören yerlerine ziyaretlerin sadece MüzeKart ile yapılabileceği kaydedildi.

Yine bu tarihten itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olmayan yabancı uyruklu kişiler için bilet satış fiyatlarının güncelleneceği aktarıldı.Yabancılar için farklı uygulamaTürkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar için MüzeKart’ın farklı fiyatları bulunuyor.

Şu anda 300’den fazla müze ve ören yerini 15 gün boyunca ziyaret etme imkanı tanıyan Museum Pass Türkiye’nin fiyatı 2.500 lira. Dolmabahçe Sarayı’nda geçerli olmayan kartla her müzeye bir giriş hakkı bulunuyor.

Bunun dışında Museum Pass’in İstanbul, Ege, Kapadokya gibi seçenekleri de var. 350’den fazla müze ve ören yeri ziyareti*MüzeKart ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığı’na bağlı 350’den fazla müze ve ören yeri bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edilebiliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.