İstanbul’da lapa lapa kar yağışı

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından, kar yağışı İstanbul’da etkili olmaya başladı.

İstanbul’da lapa lapa kar yağışı
Yayınlama: 15.01.2021
A+
A-

İstanbul’da beklenen kar yağışı etkili oldu. Lapa lapa yağan kar yağışıyla birlikte İstanbul’un çeşitli noktaları beyaza büründü. Kar yağışının da etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 60’a çıktı. Soğuk bir günle işe başlayan İstanbullular, karın etkisinde kaldı.

Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte trafik yoğunluğu da arttı. İBB’nin trafik yoğunluk haritasına göre saat 08.35 itibariyle yoğunluk yüzde 60 olarak ölçüldü.

Tüm kentte yağmaya başlayan kar, özellikle Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de yaklaşık 5 santimetreye kadar çıktı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN “KAR, DON, BUZLANMA VE ANİ SICAKLIK DÜŞÜŞÜ” UYARISI

İstanbul Valiliği,  kentte etkili olması beklenen kar yağışı, don ve buzlanmaya karşı alınan tedbirleri açıkladı ve dışarı çıkacak vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul’da kış mevsimine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, İçişleri Bakanlığının “Kış Mevsimi Trafik Tedbirleri” genelgesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının “2020-2021 Kış Programı” genelgesinin ilçe kaymakamlıklarına, belediyelere ve ilgili kurum ve kuruluşlara duyurulduğu ve gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden alınan son değerlendirmelere yer verilen açıklamada, İstanbul’da yarından itibaren kar yağışının beklendiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’nden alınan hava tahmin raporunda, Cuma günü (15 Ocak) ilk saatlerde İstanbul genelinde karla karışık yağmur olarak başlayacak yağışların kar yağışına dönüşerek öğle saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. Cumartesi günü (16 Ocak) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin edilen havanın, Pazar günü (17 Ocak) yoğun kar yağışlı olacağı ve Pazartesi günü (18 Ocak), akşam saatlerine kadar aralıklı olarak kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.”

İstanbullular sabaha kar ile uyandı. İstanbul’un yüksek kesimlerinden Aydos ormanlarında çocuklar karın yağması ile kendilerini dışarı attı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.