Kartallılar Kan bağışı için meydana koştu

Kartal Kültür Kardeşliği Platformu ve Kartal Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan kampanyası Kartal meydanında yapıldı.

Kartallılar Kan bağışı için meydana koştu
Yayınlama: 09.01.2022
A+
A-

Marmara Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü ile Kartal Kültür Kardeşliği Platformu’nun düzenlediği kan bağışı ve hücre kampanyasına ilçe halkı büyük ilgi gösterdi.

Kartal Meydanı’nda düzenlenen kan bağşı kampanyasının açılışına Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kültür Kardesliği platformu Başkanı  Ömer İçmeli, Kartal Kızılay Bakanı Hüseyin Özkul, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal’daki siyasi partilerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Kartal Kent Konseyi Başkanı Avukat Türkan Kurtulmaz Öztürk, yaklaşık 40 kadar STK başkanı ve yöneticisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, kampanya nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Hepinizin malumu olduğu üzere kan hayatın ve canlılığın temeli ve yerine başka bir şeyin konamadığı bir madde. Pandemi dolayısıyla daha çok ihtiyacımız olduğu halde bağiş miktarı azaldı. Ancak burada görüyoruz ki Kartallılar kan bağışı kampanyasına yüksek ilgi gösteriyor. Bu nedenle kampanyayı düzenleyen Kartal Kültür Kardeşliği platformuna ve başkanı Ömer İçmeli’ye teşekkür ediyor ve dün bir yakınını kaybettiği için başsağlığı diliyorum.”

Kartal belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise şöyle konuştu

 “Kartal Kültür Kardeşliği Platformu ve tüm Dernek başkanları ve Kızılay merkezinin birlikte düzenledikleri bu kan bağışı kampanyasına duyarlı tüm vatandaşlarımızın katılmasını bekliyorum, Kartal Meydanı’nda iki gün sürecek olan bu kampanyaya herkesin destek vermesini rica ediyorum.”

Kan bağışı kampanyasının mimarlarından biri olan Kartal Kızılay İlçe yönetim kurulu üyesi ve Hayat Ver Derneği Başkanı Erdoğan Köse, tedavi gördüğü için kampanyaya katılım sağlayamazken sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Bugün bir başkasına lazım olan “bir ünite kan” yarın size de lazım olacaktır. Stoklarımızdaki kan miktarının azalması kanımıza dokunuyor. Bu yüzden duyarlı herkesi kan bağışı kampanyasına davet ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.