HDP’li Semra Güzel’e 15 yıl hapis istemi

HDP’li vekil Semra Güzel hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame kabul edildi.

HDP’li Semra Güzel’e 15 yıl hapis istemi
Yayınlama: 14.10.2022
A+
A-

PKK’lı teröristle fotoğraflı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, yurt dışına kaçmaya çalışırken Edirne yolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde yakalanmıştı. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, terör örgütü üyeleriyle silahlı ve samimi fotoğrafları, Adıyaman’da 2017’de etkisiz hale getirilen PKK’lı Volkan Boran’ın cep telefonundan çıkmıştı. Fotoğrafların basına yansımasının ardından hazırlanan fezleke uyarınca Güzel’in dokunulmazlığı kaldırıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki soruşturma kapsamında ifade alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Semra Güzel için harekete geçti. Talebi yerinde gören hakimlik, 24 Mart 2022’de Semra Güzel hakkında yakalama emri çıkardı.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI
Terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenilen Semra Güzel, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla yakalandı. Güzel, İstanbul’dan 59 DG 606 plakalı araç ile Edirne’ye giderken, “göçmen kaçakçılığı”, “resmi belgede sahtecilik” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile “terör örgütü propagandası yapmak”tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı.

Milletvekili Semra Güzel, “evden hırsızlık” kaydı bulunan Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile yakalandı. Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A.G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F.D. simli şahıslar da gözaltına alındı.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Öte yandan bugün Semra Güzel hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.