KARDEF Kartal’da yeni bir atılım başlattı

Kartal Dernekler Federasyonu, yeni yönetimiyle yeni hedeflere doğru yelken açtı..

KARDEF Kartal’da yeni bir atılım başlattı
Yayınlama: 02.11.2022
A+
A-

Kısa adı KARDEF olan Kartal Dernekler Federasyonu yönetimi, Kartallı basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Federasyon Genel Başkanlığına seçilen  Kubilay Salihvatandaş, “Amacımız Kartal’daki 650 derneğin faal olanlarını bir çatı altında toplamak, kartal halkının yararına projeler geliştirmek ve bunları ilçe halkının önünü sunmaktır” dedi.

Kartal Crazy Point Kafe’de düzenlenen toplantıya, federasyon başkanı Kubilay Salih Vatandaş, AK Parti Kartal Belediye Meclis Üyesi Bekir Dağ, Dernek başkan yardımcıları, yöneticiler ve yerel medya temsilcileri katıldı.

KARDEF Başkanı Kubilay Salihvatandaş, toplantıda şu konulara değindi:

“KARDEF olarak yeni yönetimimizle basının karşısındayız. Amacımız Kartallı olmak bilincini ilçede yaşayan her vatandaşımıza aşılamak. İlçemizde 650 civarında dernek va. Bunların bir çoğu faalken bazıları ise sadece tabela derneği. Federasyon olarak, gerçekten, faal aktif, vatandaşın yararına olan dernekleri çatımız altında birleştirmek. 

Kartal halkının yararına olan projeleri, belediyemiz ve ilç kaymakamımızın desteğiyle halkımıza sunmak. Örneğin Kartal meydanında her hafta hemşeri derneklerinin yöresel ürünlürinin tanıtıldığı fuarlar düzenlemek istiyoruz. Bu fuarlar Üsküdar ve Bağcılar’da düzenleniyor, 229 hemşeri derneğinin olduğu Kartalımızda neden gerçekleşmesin.

Kartal halkı, ilçeden çıkan bir çok ünlü isim ve değeri tanımıyor, bu insanları Kartalımıza tanıtmak için projeler düşünüyoruz. Kartal’da sadece ünlü isimlere değil, yöresel sanatçılara da konserler düzenlenlenmesini sağlamaya çalışacağız. Kartal’da yaşayan her ferde “Kartallı olmak” bilincini yerleştirmeye çalışacağız.

Kartal ilçesinin eskiden olduğu gibi tanınan, bilinen değerli bir ilçe olması için kültürel, sportif projeleri oluşturacağız. Kartalspor gibi bir markanın yeniden hayata geçmesi için federasyon olarak üzerimize düşeni yapacağız.”

Basın toplantısı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.