Bakan Koca: Gelinmeyecek randevular iptal edilmeli

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen ay 2 milyon 866 bin 7 kişinin MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmadığını belirtti.

Bakan Koca: Gelinmeyecek randevular iptal edilmeli
Yayınlama: 27.11.2022
A+
A-

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, “Geçtiğimiz ay tam 2 Milyon 866 Bin 7 kişi, MHRS üzerinden randevu aldığı halde muayene olmaya gelmedi. Randevusuna gelmeyenlerin, randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara bir açıklaması olabilir mi? Gelinmeyecek randevular iptal edilmelidir.” dedi.

Bakan Koca daha sonraki tweetinde, “MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda %30 iken, bu oran Ekim ayında %25’e indi. Randevu almak isteyip de beklemek zorunda kalanlara imkân sağlandı. Randevularda ciddi olmalıyız. Gelmeyeceği randevuyu iptal edenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

4’TE BİRİ MUAYENE OLMAYA GELMEDİ

Koca, “Geçen ay randevusu olanların 4’te biri muayene olmaya gelmedi. Bir ayda 4 hafta var. Gelinmeyen randevuların tamamının aynı haftada olduğunu kabul edelim. Sizce sağlık sistemi bundan nasıl etkilenirdi? İptal edilmeden gelinmeyen her bir randevu sistemi yavaşlatır.” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.