Çocuklarda internet bağımlılığı arttı

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanları Dr. Canan Kuygun Karcı bağımlılık riskinin boyutunu ortaya koydu.

Çocuklarda internet bağımlılığı arttı
Yayınlama: 10.01.2022
A+
A-

Koronavirüs salgınının üzerinden yaklaşık iki yıl geçti ve dünyanın dört bir yanında çocukların hızla dijital yaşamın içine çekildiği bir döneme tanıklık etmekteyiz. Bilgisayarların, tabletlerin, telefonların okul ve sosyal yaşamın merkezi haline gelmesiyle yaşanan değişimi araştıran Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanları Dr. Canan Kuygun Karcı bağımlılık riskinin boyutunu ortaya koydu.

Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastanesi Çocuk Psikiyatri Bölümü’nde tedavi gören çocukların bağımlılık düzeylerine ilişkin yürütülen araştırma sonuçları bağımlılık riskinin boyutunu ortaya koydu.

Milliyet’te yer alan haberde, Dr. Canan Kuygun Karcı ve Dr. Asiye Arıcı Gürbüz’ün gerçekleştirdiği araştırmaya yer verildi. Haberde dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) dolayısıyla tedavi gören 7-18 yaş arası 100 çocuk ve ergenin durumu incelendi.

Pandemi öncesine göre çocukların yüzde 42’sinin dışarda daha az vakit geçirdiği, yüzde 26’sının daha çok televizyon izlediği ve yüzde 57’sinin ders dışı internette geçirdiği zamanın daha yüksek olduğu tespit edildi. Çocukların yüzde 28’inde internet bağımlılığı tanısı saptandı. İnternette günlük 6 saatten fazla (ders dışı) vakit geçiren çocukların oranı pandemi öncesinde yüzde 3 iken pandemi sırasında bu oran yüzde 35’e çıkmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.