Faruk Fatih Özer böyle görüntülendi

TRT Haber, Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in son görüntülerine ulaştı.

Faruk Fatih Özer böyle görüntülendi
Yayınlama: 06.05.2021
A+
A-

Kırmızı bültenle aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer’in son görüntüleri ortaya çıktı.

 
Gözaltındaki isimlerden birinin de bu Arnavut vatandaşla irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Fotoğrafta görünen kişi de aranıyor. Arnavutluk sınırları içinde operasyon gizlilik içinde yürüyor.

TRT Haber Muhabiri Ceyda Muslu’nun aktardığı bilgilerde şu ifadelerde bulundu:

Mart ayındaki irtibatları ortaya çıkmıştı. 20 Nisan’da Tiran’a gelmişti. Tiran’da onu karşılayan isimlerden biri kırmızı-beyaz ceketli kişi. Havalimanından alıp otele götüren kişi. Otel yöneticileri Faruk Fatih Özer’in kendi ismiyle kayıt yaptırmadığını söylemişlerdi.

ÇALIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Thodex şirketinin internet sitesine erişim sağlanamaması nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Nisan’da başlatılan soruşturma sürüyor. Türkiye’den iki ekibin katılımıyla Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’da yoğunlaştı.

Soruşturma kapsamında, hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Özer’in yakalanması için Türk Interpolü devreye girerek kaçabileceği ülke Interpol polislerini uyardı. Özer’in yakalanmasına yönelik çalışmalar, Arnavutluk’a kaçtığının belirlenmesi üzerine ağırlıklı olarak bu ülkede yürütülüyor. Emniyet Genel Müdürlüğünce oluşturulan 5’er kişilik iki ekip de çalışmalara destek veriyor.

Ekiplerden biri, Arnavut meslektaşlarıyla, diğer ekip ise Özer’in kaçma ihtimalinin bulunduğu Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ’daki meslektaşlarıyla koordineli şekilde hareket ediyor.

Faruk Fatih Özer’in bağlantılı olduğu kişileri tespit ederek iz süren ekipler, çalışmalarında soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden de yararlanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.