Bir katliam gibi kaza da Mardin’de; 20 ölü

Gaziantep’te 16 kişinin öldüğü feci kazanın ardından bir acı haber de Mardin’den geldi.

Bir katliam gibi kaza da Mardin’de; 20 ölü
Yayınlama: 20.08.2022
A+
A-

Mardin’in Derik ilçesinde TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kazada hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 19’a yükseldi. 6’sının durumu ağır olmak üzere yaralı sayısı 26’dır.” dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da kazaya ilişkin Derik Cumhuriyet Başsavcılığınca adli tahkikat başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Bakan Soylu’nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kazanın yaşandığı bölgeye gittiği öğrenildi..

Gaziantep’te 16 kişinin can verdiği, 21 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. İlçede akaryakıt istasyonu yakınında meydana gelen kazada freni boşalan tır önündeki 2 araca çarptıktan sonra takla attı.

TOPLANAN KALABALIĞIN ARASINA BAŞKA BİR TIR DALDI

Kazazedelere yardım eden görevliler ile çevrede toplanan vatandaşlara de arkadan gelen başka bir TIR çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır 29 kişi yaralandı. Bölgeye, takviye olarak çok sayıda AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi.

BAKAN SOYLU: BUGÜN BOĞAZIMIZIN DÜĞÜMLENDİĞİ GÜN OLDU

Konuyla ilgili Bakan Soylu, “Maalesef bugün trafik kazaları açısından boğazımızın düğümlendiği gün oldu. Mardin Derik’te aynı yerde üst üste 2 tır kazası yaşandı. Tüm ekiplerimiz seferber. İlk belirlemelere göre 20 can kaybımız var. Yaralılarımız hastanelere taşınıyor. Geçmiş olsun. Allah rahmet eylesin.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.