Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT’yi yakında tamamlıyoruz

Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT’yi yakında tamamlıyoruz
Yayınlama: 27.12.2022
A+
A-

Yılın son Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleşti. Toplantıda birçok önemli konu ele alınırken milyonlarca insanı ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlar ( Eyt ) düzenlemesi de ele alındı.

 

“ARZUMUZ YILBAŞINDAN ÖNCE ÇIKARMAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT hakkında “Ülkemizin zenginliğini çalışanlar başta milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Memur ve emekli maaş artışlarını da bu yaklaşımla yapacağız. Çalışanlarımızın, emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. Arzumuz EYT’yi yılbaşından önce gündemimizden çıkarmak” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN BİLGİN: BU HAFTA AÇIKLAYACAĞIZ

Kabine’nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise “Bu hafta açıklayacağız” yanıtını verdi. Bilgin, EYT düzenlemesinde yaş sınırı olup olmayacağına dair soruyu da “O gün açıklanacak” diye yanıtladı.

İLK ETAPTA 2 MİLYON KİŞİ FAYDALANACAK

Kamuoyunda ’emeklilikte yaşa takılanlar’ olarak bilinen vatandaşlardan ilk olarak 2 milyona yakın kişinin emekli olacağı düşünülüyor. Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada EYT’nin aralık ayının sonunda tamamlanacağını işaret etmişti. Bilgin konuyla ilgili “Hiç yaş şartı olmasaydı bugün kaç kişi emekli olabilir, diye baktık. Bunların sayısı aydan aya değişiyor. Haziran rakamları 1,5 milyonun biraz üzerindeydi. Yarın bu sayı 1,7 milyon veya aralık sonu itibarıyla da tahmin ediyorum Meclis’ten kanun çıkarken bakılacak 2 milyona çıkabilir” demişti.

EYT’DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Yaş sınırıyla ilgili konuşan Bakan Bilgin, “Yaş sınırına henüz karar verilemedi. Tabloyu tam olarak tespit etmeye çalışıyoruz. Bütün çalışmalar ortaya çıktıktan, toplam tabloyu gördükten sonra yaş sınırına karar verilecek” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.