Dilruba Oğulcuklu aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu, ilçe kongresinde başkan adayı olmayacağını bildirdi..

Dilruba Oğulcuklu aday olmayacağını açıkladı
Yayınlama: 15.11.2022
A+
A-

İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Dilruba Oğulcuklu, ilçe kongresinde başkan adayı olmayacağını bildirdi..

Geçtiğimiz Ocak ayında İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığı’na atanan Dilruba Oğulcuklu, görev yaptığı dönemi anlatan bir yazılı açıklamayla ilçe kongresinde başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Dilruba Oğulcuklu, gazetecilere WhatsApp mesajı ile gönedirelen açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İYİ Parti Kartal İlçe Başkanlığında yaklaşık 1 yıllık görev sürem boyunca 2022 yılı içinde 200’ün üzerinde Saha Çalışması ve Esnaf ziyareti ile parti faaliyeti hareketliliğimizi 2021 yılına göre % 200’ün üzerinde arttırdık ve 2022 yılı başında başladığım Kartal İlçe Başkanlığı görevinde benimle birlikte sahada yoğun bir şekilde çalışan teşkilatımızın çalışkan üyelerinin saha çalışmaları sayesinde 2021 yılında İstanbul’da 7. sırada bulunan İlçe Başkanlığımız 2022 yılında yeni kazandığımız üyelerimiz ile İstanbul’un en büyük 4. İlçe Başkanlığı konumuna yükselmiştir; yeni hedefimiz ise Kartal vizyonuna yakışır şekilde İstanbul’da ilk 3 İlçe Başkanlığı içine girmektir. 

İlk görev günlerimde üyelerimizin en fazla serzenişte bulunduğu Teşkilat Üyeleri Tanışma organizasyonlarının eksik yapılması ile ilgili problemin hızlıca önüne geçebilmek için  2022 yılında Ramazan ayında 500 kişilik iftar, yaz başı 500 kişilik kahvaltı ve yaz sonu 500 kişilik piknik olmak üzere 3 büyük buluşma organize ederek saha çalışmalarımız ile büyümekte olan Kartal teşkilatımızın yeni üyeleri ile eski üyelerinin birbiri ile tanışması sağlanmıştır.

İlçe Başkanlığımızın kurulduğu 2018 yılından bu yana ilçemizin çözülemeyen problemi haline gelen “İlçe Seçim ve Üyelik Minibüsü” 2022 yılında ilçemize kazandırılmış ve Parti Minübüsümüz Kartal’ın 20 mahallesinde faalliyet göstermeye başlamıştır.

Geçmiş yıllarda faal iken anlam veremediğimiz sebeplerden ötürü kapatılan E5 üstü Bölge Başkanlık Binamız ise 2022 yılında başka bir lokasyonda tekrar açılmış ve bu sayede E-5 üstü bölge çalışmalarına hız kazandırılmıştır. Bugün itibariyle İlçemizde farklı 2 adresteki Başkanlık binamızda parti faaliyetleri yürütelebilmektedir; 3. Başkanlık binamızın açılma çalışmaları ise devam etmektedir.

2022 yılında özellikle Milli Bayramlarda gün içinde İlçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve her bayram akşama kadar süren 3-4 farklı organizasyon ile (Cumhuriyet Bandosu yürüyüşü, Gençlik buluşması, Atatürk ve Silah arkadaşları için dua lokması vb.) partimizin Cumhuriyete bağlılığının sadece sözde değil, faaliyetlerimizde de merkez unsur olduğu tüm ilçe halkına bir kez daha gösterilmiştir. Cumhuriyet Bandosu yürüyüşü, Gençlik buluşması, Partimizin düzenlediği Bayrak alayı, Atatürk ve Silah arkadaşları için dua lokması dökülmesi gibi organizasyonlarda bizimle birlikte olan tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ederim.

2022 yılında Pazar günleri dahil nerdeyse haftanın hergünü gerçekleştirdiğimiz 200’ün üzerindeki saha çalışmalarımız ve ziyaretlerimiz sırasında beni bir an olsun yalnız bırakmayan Kartal teşkilatımızın cesur ve çalışkan yöneticilerine; özellikle de bu yoğun tempolu dönemde zaman zaman evlerinde çocuklarını bırakarak, zaman zaman ise ailelerinden feragat ederek sahada benim en büyük destekçim olan ilçemizin melekleri kadın kollarımıza en içten dileklerimle şükran ve teşekkürlerimi sunarım.

Bilindiği üzere partimizin kurulduğu ilk günden beri 5 yıl boyunca İstanbul teşkilatı içinde 1. Bölge Başkan Yardımcılığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 1. Bölge Kadın Kolları Başkanlığı gibi farklı görevlerde bulunmuştum; en son İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener’in ataması ile şehrimizin en büyük ilçelerinden biri olan Kartal’a İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. Görev sürem boyunca benimle birlikte hareket eden teşkilatımızın değerli üyeleri ile yaklaşık bir yıl boyunca gece gündüz ayırt etmeden çok tempolu bir dönem geçirdik ve bu çabalarımızın da hem artan üye sayımız hem de sahada gördüğümüz teveccüh ile karşılıksız kalmadığına hepimiz bizzat şahit olduk. 

Yoğun saha çalışmalarımız ve partimize karşı artan teveccüh ile 2021 yılında 3 binli sayılarda olan ilçe üye sayımız 2022 yılında 5 binli sayılara yükselerek İstanbul’un en büyük 4. İlçe başkanlığı olmuştur. Partimizin 5 yıllık kuruluş tarihinde 1 yıl içinde en fazla üye yapma şerefi ben ve teşkilatıma nasip oldu. Bu başarıya ulaşmamızda sahada bize destek olan tüm teşkilat mensuplarına tekrar teşekkür ederim. Bundan sonra görev alacak yeni yönetimlerin en büyük hedefinin partimize yeni üyeler kazandırıp İlçe Başkanlığımızı İstanbul’un en büyük ilk 3 başkanlığı içine sokması gerekmektedir.

Saha çalışmalarımız sonucu artan yeni üyelerimiz sayesinde 6 Kasım 2022 tarihinde Kartal Büklü salonunda gerçekleştirdiğimiz delege seçimimize de üyelerimizin katılımı çok yoğun oldu; yaklaşık 1800 üyemizin oy kullandığı seçimimiz yine parti tarihinde en fazla üyenin katılım gösterdiği İlçe Delege seçimi oldu. Geniş üye iradesini sandıkta göstermek için seçime katılan 1800 üyemizin her birine tek tek teşekkür ederim. 1800 üyemizin oy kullandığı, 5 İlçe Başkan adayının ve 800 delege adayının yoğun rekabetine sahne olan tüm başkan adayalarının da salonda görevli olarak alınarak sürece dahil edilmesi ile kimsenin burnu bile kanamadan seçimlerimizi tamamladık.

Daha önceki yıllarda nerdeyse seçilecek delege sayısı kadar üyenin oy kullandığı günlerden 2022 yılında seçilecek delegenin yaklaşık 4-5 katı kadar, 1800 üyenin oy kullandığı seçimlere geçiş yapınca üye iradesinin daha demokratik bir dağılımla delege adaylarının seçilebilmesine sirayet ettiğine hepimiz bizzat şahit olduk.

2022 yılında ilçemizde kısa bir süre içinde önemli başarılara ve hızlı bir büyümeye imza atan değerli teşkilatımızın kendi vizyon ve çalışkanlığına yakışır, partimizi 2023 seçimlerine başarı ile taşıyacak kabiliyete sahip Kartallı yöneticilerimiz arasından yeni bir İlçe Başkanı seçme potansiyeline olan inancım ve saygım ile yeni dönemde “İlçe Başkan” adayı olmayacağımı bilgilerinize sunar tüm adaylara başarılar dilerim.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.