Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıkları yarından itibaren sert düşecek. Bazı bölgelerde kar ve sağanak beklenirken, Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’da karla karışık yağmur görülebileceğini açıkladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre Türkiye genelinde sıcaklıklar hızlı şekilde azalacak. Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yağış bekleniyor.
Yağışların kıyı ve alçak kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.
Sıcaklıklar hızla düşecek
AKOM tarafından yapılan açıklamada, güneyli rüzgarlarla 12-15 derece aralığına çıkan sıcaklıkların akşam saatlerinden itibaren yön değişimiyle birlikte hızla düşeceği bildirildi. Hava sıcaklıklarının 5 derece ve altına gerilemesi, aralıklarla sağanak geçişlerinin yaşanması bekleniyor.
Anadolu’da sert kış dalgası
Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, çarşamba gününden itibaren Anadolu’da üç gün sürecek sert bir kış dalgasının etkili olacağını duyurdu. İç Anadolu’dan başlayarak Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’ya yayılacak soğuk hava nedeniyle özellikle çarşamba akşamı ve perşembe günü ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.
Orhan Şen, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin bu sistemden daha az etkileneceğini ifade ederken, perşembe sabah saatlerinde İstanbul’un Anadolu Yakası’nda karla karışık yağmur ihtimaline dikkat çekti.
Çığ ve kar erimesi riski
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunuyor. Yetkililer, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.