7 şehirdeki orman yangınlarında 9 tutuklama

7 şehirdeki orman yangınlarında 9 tutuklama
Yayınlama: 19.08.2024
Düzenleme: 19.08.2024 03:51
A+
A-

Orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, sorumlular da bir bir yakalanıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak’taki orman yangınlarında 22 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 9’unun tutuklandığını söyledi.

Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak’ta çıkan orman yangınlarına ilişkin gözaltına alınan 22 şüpheliden 90’u tutuklandı.

YANGINLARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Türkiye’nin pek çok noktasında orman yangınları da çıktı. Yangınları söndürme çalışmaları devam ederken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

9 KİŞİ TUTUKLANDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilimizde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; toplam 22 şüpheli gözaltına alınmış olup, şüphelilerden 9’u tutuklanmış, 5’i hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1’i ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. 7 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, #YeşilVatan’ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.