Alperen Alp’in resim sergisi büyük ilgi gördü

Alperen Alp’in resim sergisi büyük ilgi gördü
Yayınlama: 19.05.2024
Düzenleme: 19.05.2024 12:39
A+
A-

Erzurum’da bulundan 19 Mayıs Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar Öğretmeni Nergis Gürgen öğrencileriyle beraber Yıl Sonu Resim Sergisi düzenledi.

Özel öğrencisi olan Özel çocuk Alperen Alp ise Karakalem çizimleriyle ve yağlı boya tuvalleriyle ilk Kişisel Resim sergisini gerçekleştirmiş oldu.

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’da katıldı. Kurdele kesimiyle beraber açılan sergi, öğrencilerin Kemanları ve besteleriyle beraber herkesin beğenisini kazandı.

Erzurum’da yaşayan Alperen Alp 14 yaşında özel gereksinimli bir birey resme olan ilgisi 3 yaşında başladı. Annesi Müşerref Alp bu ilgisini fark etti ve görmezden gelmeyip maddi ve manevi desteğini oğlundan asla esirgemedi. Ailesinin desteği yeteneğinin gelişmesinde büyük bir rol oynadı.

Bu yolda sadece ailesiyle ilerlemedi, eğitim gördüğü 19 Mayıs Ortaokulu’nun Görsel Sanatlar Öğretmeni Nergis Gürgen’de Alperen’le özel olarak ilgilendi. Sergiyi açmasında ki en büyük destekçisi Nergis Öğretmen oldu.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Nergis Gürgen, sergiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Anaokul öncesinden beri Alperen resim yapan bir çocuk, bizim tanışmamız ortaokul sürecinde oldu. Bu sene de 8. Sınıf öğrencimiz ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlandı. Resim kursumuza devam ettik beraber. Çok fazla sayıda eseri var burada sadece spesifik seçki yaptık kendisine bir hatıra olsun diye kendisine bir kişisel sergi de yapmış olduk.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.