ABD Başkanı Donald Trump, eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in nükleerle ilgili açıklamalarının ardından iki nükleer denizaltının konuşlandırıldığını duyurdu.
ABD ile Rusya arasında artan tansiyon yeni bir eşiğe ulaştı. ABD Başkanı Donald Trump, eski Rusya Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev’in nükleer açıklamalarına tepki göstererek, iki nükleer denizaltının konuşlandırılması talimatı verdi.
Trump, Washington seyahati öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlarken, denizaltıların “olmaları gereken yerde” olduğunu belirtti. Nükleer tehditlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Trump, “Biz tamamen hazırız” dedi.
28 Temmuz’da X hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Dimitri Medvedev, Trump’ı hedef alarak ABD’nin politikalarının “iki ülke arasında daha geniş çaplı bir savaşa neden olabileceğini” savundu. Medvedev, “Trump iki şeyi unutmamalı: 1. Rusya, İsrail ya da İran değil. 2. Her yeni ültimatom bir tehdit ve savaşa doğru atılmış bir adımdır.” ifadelerini kullanmıştı.
Trump, konuşmasında Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un önümüzdeki günlerde Moskova’ya gideceğini de duyurdu. Ziyaretin ardından Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya karşı yeni yaptırımların devreye alınması bekleniyor.