Tekirdağ’ın Saray ve Kırklareli’nin Vize ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 13-16 Eylül tarihleri arasında 4 gün süreyle denize girmek yasaklandı.
Tekirdağ Valiliği ve Kırklareli Vize Kaymakamlığı, olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşların denize girmesinin geçici süreyle yasaklandığını duyurdu.
Saray ilçesinde 4 günlük yasak
Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak Saray ilçesi sınırlarında 13-14-15-16 Eylül 2025 tarihlerinde denize girmenin yasaklandığı bildirildi.
Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce alınan veriler ve kıyısı bulunduğumuz denizlerimizin genel durumu göz önüne alınarak, vatandaşlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmemesi amacı ile Saray ilçemiz sınırları içerisinde 13-14-15-16/09/2025 tarihlerinde 4 gün denize girmek yasaklanmıştır.”
Vize’de de aynı tarihlerde yasak uygulanacak
Kırklareli’nin Vize ilçesinde de benzer bir karar alındı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Olumsuz hava ve deniz şartları sebebiyle 13-14-15-16 Eylül 2025 günlerinde, Vize ilçemizde bulunan tüm plajlarda denize girmek yasaklanmıştır.”
Yetkililer, vatandaşlardan alınan kararlara uymalarını ve can güvenliği açısından uyarılara dikkat etmelerini istedi.