Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Furkan Bölükbaşı hakkında, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.
Sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit iddiasıyla gündeme gelen Furkan Bölükbaşı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre Furkan Bölükbaşı’nın X platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir paylaşımı alıntılayarak yayımlaması, Türk Ceza Kanunu’nun 310’uncu maddesi kapsamında değerlendirildi.
Söz konusu madde, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı tehdidi suçunu düzenliyor. Bu kapsamda yürütülen soruşturma çerçevesinde Furkan Bölükbaşı gözaltına alındı.
Soruşturmanın ayrıntıları
Furkan Bölükbaşı’nın paylaşımının ardından sosyal medyada büyük yankı uyandığı ve bazı kullanıcıların ilgili içeriği şikayet ettiği öğrenildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, paylaşımdaki ifadelerin Cumhurbaşkanına yönelik tehdit niteliği taşıyıp taşımadığını belirlemek üzere inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında Furkan Bölükbaşı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Furkan Bölükbaşı kimdir
Furkan Bölükbaşı 30 Eylül 1988 doğumludur. Aslen Trabzon kökenli olan Bölükbaşı’nın Çerkez asıllı olduğu belirtilmektedir. Lise eğitimini Kırıkkale Fen Lisesi’nde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde tamamlamıştır.
Üniversite eğitiminin ardından akademik kariyerine yönelen Furkan Bölükbaşı, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora eğitimine başlamıştır. Akademik alanda araştırma görevlisi olarak görev yaptığı bilinmektedir.
Sosyal medya geçmişi
Furkan Bölükbaşı, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla daha önce de gündeme gelmiş bir isimdir. Zaman zaman siyasi ve toplumsal konularda yaptığı yorumlar nedeniyle eleştirilen Bölükbaşı’nın hesabı daha önce de tartışmalara konu olmuştur.