Akdeniz’de art arda üç deprem

Akdeniz açıklarında bir saat içinde 5.2, 4.8 ve 4.2 büyüklüklerinde üç deprem meydana geldi. Sarsıntıların ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki hareketliliğin beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Akdeniz’de art arda üç deprem
Yayınlama: 12.11.2025
Düzenleme: 12.11.2025 15:51
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Akdeniz açıklarında kısa aralıklarla üç deprem meydana geldi. İlk deprem saat 12.31’de 5.2 büyüklüğünde kaydedildi. Dakikalar sonra aynı bölgede saat 12.41’de 13.89 kilometre derinlikte 4.8 büyüklüğünde ikinci deprem gerçekleşti. Bölgedeki üçüncü deprem ise saat 12.59’da 4.2 büyüklüğünde oldu.

Depremler Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu ile ilişkili

Meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sarsıntıların Doğu Anadolu Fay Zonu’nun devamı niteliğindeki Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Rum Bölgesi’nde 4 ve 5 büyüklüğünde depremler olmaya başladı. Bunlar Doğu Anadolu Fay Zonu’nun devamı olan ve Kıbrıs’ın güneyinde yer alan Dalma-Batma Zonu ile ilgili. 6 Şubat 2023 depremleri bu bölgeye çok stres yüklemişti.”

Bölgedeki sismik hareketlilik sürebilir

Uzmanlar, bölgede zaman zaman benzer büyüklükte depremlerin görülebileceğini belirtiyor. Akdeniz’deki bu sismik hareketliliğin, Helen-Kıbrıs Dalma-Batma Zonu boyunca bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.