Adıyaman’da sağanak sele dönüştü

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde dün gece etkili olan sağanak, sele neden oldu. Bir araç sel sularına kapılırken, bazı vatandaşlar evlerinden itfaiye ekiplerince tahliye edildi

Adıyaman’da sağanak sele dönüştü
Yayınlama: 14.02.2026
Düzenleme: 14.02.2026 10:58
A+
A-

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde gece etkili olan sağanak, dere yataklarının taşmasına yol açtı. Bir araç sel sularına kapılırken, bazı vatandaşlar evlerinden itfaiye ekiplerince tahliye edildi. Yetkililer, yağışların sürebileceği uyarısında bulundu.

Gece saatlerinde etkisini artıran yağış sonrası Gölbaşı ilçesinde su baskınları yaşandı. İlçedeki dere yataklarında taşkın meydana gelirken, Yukarıçöplü köyünde bir aracın sel sularına kapıldığı bildirildi.

Dere yatakları taştı

Yoğun yağış nedeniyle bazı mahalle ve köy yollarında su birikintileri oluştu. Dere yataklarının taşmasıyla birlikte çevrede kısa süreli panik yaşandı.

İtfaiye ekipleri tahliye yaptı

Sel nedeniyle evlerinden çıkamayan bazı vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla güvenli bölgelere götürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanmaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Yetkililerden uyarı

Polis ekipleri bölgede güvenlik önlemleri alırken, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı. Yetkililer, yağışların devam edebileceğini belirterek dere yataklarından uzak durulmasını istedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.