Antalya’da 30 Nisan’dan beri kayıp olarak aranan Kübra Yapıcı’nın, borç tartışması nedeniyle Burdur’da katledildiği ortaya çıktı. Cinayeti itiraf eden şüphelilerin, genç kadını öldürdükten sonra cesedini gömdükleri, ardından çıkarıp yaktıkları ve parçalarını baraja attıkları belirlendi.
Antalya’nın Serik ilçesinde yaşayan ve e-ticaretle uğraşan Kübra Yapıcı’dan 30 Nisan gecesi haber alamayan ailesi, durumu polise bildirdi.
Yapılan kamera incelemelerinde, Kübra Yapıcı’nın son olarak Kepez’deki bir kafede “Ata” ve “Umut” olarak birbirine hitap eden iki erkekle görüldüğü saptandı.
Babanın çabalarıyla kimlikleri belirlenen şüphelilerden İlyas Umut Dalğar yakalanırken, kaçan Ata Berk Sezen İstanbul’da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Cinayeti soğukkanlılıkla itiraf etti
Gözaltına alınan İlyas Umut Dalğar, sorgusunda cinayeti tüm detaylarıyla itiraf etti. Kübra Yapıcı’nın Ata Berk Sezen’e borcu olduğu iddiasıyla Burdur’daki ormanlık alana götürüldüğünü söyleyen İlyas Umut Dalğar, genç kadının uyuduğu sırada kafasından vurularak öldürüldüğünü anlattı.
Şüphelilerin, cinayetin ardından Kübra Yapıcı’nın telefonunu ele geçirerek mobil bankacılık üzerinden para transferi yapmaya çalıştıkları, yakalanmamak için de sosyal medya hesaplarından “aktifmiş” gibi paylaşımlar yaptıkları belirlendi.
Cesedi yakıp parçalarını baraja attılar
Katil zanlılarının cinayetten sonra cesedi önce ormanlık alana gömdüğü, ardından yakalanma korkusuyla geri dönüp cesedi çıkararak yaktıkları tespit edildi.
İlyas Umut Dalğar’ın yer göstermesi üzerine ormanda yanmış ceset parçalarına ulaşılırken, diğer parçaların ise çuvallanarak Korkuteli Barajı’na atıldığı öğrenildi. Baraj sularında yapılan aramalarda Kübra Yapıcı’ya ait olduğu değerlendirilen bulgulara rastlandı ve inceleme için morguna kaldırıldı.
Bakan Gürlek’ten açıklama geldi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Kübra Yapıcı cinayetinin kısa sürede aydınlatıldığını duyurdu.
Bakan Gürlek; emniyet, jandarma ve üç farklı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordineli çalışmasıyla faillerin kıskıvrak yakalandığını belirterek, “Hiçbir suçun cezasız kalmaması için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Acılı aileden en ağır ceza talebi
Kızlarının ölüm haberini alan Yapıcı ailesi, zanlıların en ağır cezayı almasını istedi. Baba Yunus Yapıcı, faillerin pişmanlık yasasından yararlanmaması gerektiğini vurgulayarak adaletin yerini bulmasını beklediklerini dile getirdi.
Kübra Yapıcı’nın cenazesinin Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. Soruşturma, olayın gerçekleştiği yer olması sebebiyle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.