FETÖ’ye yönelik 81 ilde dev operasyon

Adalet ve İçişleri bakanlıkları koordinasyonunda gerçekleştirilen temizlik harekatında, terör örgütünün mahrem yapılanmasında yer alan 968 şüpheli hakkında eş zamanlı yasal işlem başlatıldı.

FETÖ’ye yönelik 81 ilde dev operasyon
Yayınlama: 13.07.2026
Düzenleme: 13.07.2026 09:21
A+
A-

YENİ BİR GAZETE – Türkiye genelinde terör örgütünün yasa dışı faaliyetlerine yönelik son dönemin en büyük adli ve idari hamlelerinden birine imza atıldı. Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatı doğrultusunda emniyet ve jandarma teşkilatlarının ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 81 ilin tamamında belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Bakan Akın Gürlek arınma seferberliğini duyurdu

Yürütülen adli sürecin ve operasyonun detaylarına ilişkin resmi bir bilgilendirmede bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, bu adımı geniş kapsamlı bir temizlik süreci olarak nitelendirdi. Akın Gürlek, ülkenin demokratik yapısına ve bağımsızlığına kasteden ihanet şebekelerine karşı yürütülen mücadelenin tavizsiz şekilde sürdüğünü belirterek, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri güçlü destekten ötürü teşekkürlerini iletti.

Milli iradenin ve hukukun korunacağı belirtildi

Hukuk düzenine yönelik hiçbir gayrimeşru oluşuma müsaade edilmeyeceği ifade edilirken, devletin tüm kurumlarıyla bu yapılarla mücadele etmeye kararlı olduğu bildirildi. Hain darbe girişiminin üzerinden geçen 10 yıllık süreçte hafızaların taze tutulduğu aktarılırken, vatan ve bayrak uğruna canını ortaya koyan tüm şehitler ile gazilerin emanetine sonuna kadar sahip çıkılacağı yönündeki kararlılık mesajı bir kez daha yinelendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.