Emniyet birimlerinin İstanbul ve Antalya merkezli yürüttüğü eş zamanlı operasyonlarda yurt dışından yasa dışı yollarla getirilen binlerce cep telefonu ile elektronik ürün ele geçirilirken dokuz şüpheli gözaltına alındı.
YENİ BİR GAZETE – Ticaret hayatında haksız kazanç sağlayan yasa dışı ağlara yönelik darbe vuruldu. Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, adli makamların koordinesinde yürüttükleri geniş kapsamlı incelemeler neticesinde, yurt dışı menşeili teknolojik cihazları yasal olmayan kanallardan ülkeye sokan şebekeyi deşifre etti.
Teknik takip sonucu düğmeye basıldı
Güvenlik ekiplerinin saha çalışmaları doğrultusunda ilk etapta gerçekleştirilen oniki farklı adli incelemede bin 297 adet akıllı cihaz ile 528 adet tamamlayıcı aparat koruma altına alındı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine operasyon ağını genişleten güvenlik birimleri, şebeke üyelerinin lojistik üs olarak kullandığı adresleri belirleyerek yeni bir operasyon dalgası için hazırlıklarını tamamladı.
Çok sayıda adres eş zamanlı basıldı
Belirlenen organizasyon şemasına yönelik olarak İstanbul ve Antalya illerinde tespit edilen onüç ticari işletme ile onbir ikamete şafak vakti baskınlar yapıldı. Eş güdümlü yürütülen baskınlarda kanun dışı ticaret ağının içerisinde yer aldığı iddia edilen dokuz zanlı kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerdeki detaylı arama faaliyetlerine başlandı.
Binlerce kaçak teknolojik ürün bulundu
Adli makamlarca arama izni verilen mekanlarda yapılan incelemelerde piyasaya sürülmeye hazır halde depolanan 11 bin 488 adet yan sanayi aparat, 4 bin 480 adet akıllı cihaz, 966 adet güç ünitesi ve 800 adet yedek parça ekran bulundu.
Dijital ürünlerin yanı sıra seksen adet ses sistemi ve yirmi adet tablet bilgisayara da adli emanete alınmak üzere el konulurken, yakalanan zanlıların emniyetteki sorgu süreçlerinin devam ettiği bildirildi.